Poka od samozavesti: “To je naše svetovno prvenstvo” (VIDEO)

Katar 2022 13. Dec 202216:11
Kapetan Luka Modrić in ekipa lovi drugi zaporedni finale na SP. Foto: Guliverimage

V Katar se je pred nocojšnjo tekmo med Hrvaško in Argentino podal tudi nekdanji hrvaški reprezentant Josip Šimunić. Z njim se je na letališču pogovarjala novinarka N1 Hrvaška Lucija Ptičar.

Legendarni hrvaški branilec, ki za kockaste zbral kar 105 nastopov, se je takoj po senzacionalni zmagi nad Brazilijo odločil, da odpotuje v Katar in praktično iz prve vrste podpre nekdanje reprezentančne kolege.

Prepričan je, da lahko po Brazilcih padejo tudi Lionel Messi in druščina. “Zreli smo, imamo izkušnje, to je naše svetovno prvenstvo, zmagali ga bomo,” je kot iz topa izstrelil v Avstraliji rojeni nogometaš.

Zdajšnjega selektorja hrvaške izbrane vrste do 19 let ne bi prav nič motilo, če se Hrvati ponovno v nadaljevanje tekmovanje uvrstijo po streljanju enajstmetrovk. “Rezultat ni pomemben, če bodo spet enajstmetrovke, pa naj bodo, važno je le, da napredujemo. Prepričan sem, da nam bo uspelo,” je nadaljeval s pozitivnimi mislimi 44-letni hrvaški strokovnjak, ki je reprezentančno pot sklenil leta 2013, za Hrvaško je v 105 nastopil dosegel tri zadetke.

Na skrbi ga premoč na tribunah

Na stadionu Lusail Iconic se pričakuje veliko več argentinskih navijačev, a Šimunić se z razmerjem moči na tribunah ne beli glave. Pravi, da se je to v preteklosti že zgodilo, a ognjene to ni zmotilo: “Mi smo Hrvati. Spomnite se tekme v Berlinu in na Wembleyju. To je bil čudež. Verjamem, da se bodo igralci izkazali in nas ponovno razveselili. Premagali jih bomo na na igrišču kot tudi na tribunah.”

Potem ko so Hrvati izločili prve favorite Brazilce, nihče več o Hrvatih ne razmišlja kot avtsajderju. Šimunić je prepričan, da so dozdajšnje predstave Hrvatov nasprotnikom nagnale strah v kosti. “Prepričan sem, da se zdaj vsi bojijo in spoštujejo Hrvaško,” odločno pove Šimunić, ki si bo nocoj ogledal le polfinalni obračun, nato pa ga bo pot vodila k družini v Avstraliji, kjer si bo, tako pravi, ogledal tudi finale s Hrvaško udeležbo.

Če se to uresniči, bodo Hrvati vsaj ponovili uspeh izpred štirih let v Rusiji, ko je četa selektorja Zlatka Dalića klonila šele v finalu proti Franciji.

Kdo bo sodil obračun med Hrvaško in Argentino?

To bo italijanski sodnik Daniele Orsato. Njegova pomočnika bosta rojaka Ciro Carbone in Alessandro GiallatiniMohammed Abdulla iz ZAE je četrti sodnik. Orstao je v Katarju že vodil uvodno tekmo med Katarjem in Ekvadorjem, pred tem pa še skupinsko tekmo Argentine in Mehike.

Komentari

Vaš komentar