Zlatko Dalić komentiral nešportno Messijevo potezo

Katar 2022 12. Dec 202218:14
Zlatko Dalić je zdaj poka od ponosa, kaj šele bo, če pade še Argentina. Foto: Profimedia

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je pred obračunom z Argentino odgovarjal na vprašanja številnih novinarjev, ki so ga spomnili tudi na obnašanje prvega zvezdnika gavčev Lionela Messija pred štirimi leti v Rusiji. Hrvati so tedaj v skupinskem delu gavče razbili s 3:0, Messi pa jim po hudem porazu ni niti čestital.

Hrvaška in Argentina sta se nazadnje srečala leta 2018, ko so ognjeni nadigrali gavče, slavili s kar 3:0 ter odčitali lekcijo Lionelu Messiju in druščini, ki so po hudem porazu razočarano zapustili zelenico, zvezdnik PSG Hrvatom ni niti čestital, a selektor Hrvaške Zlatko Dalić poudarja, da je to že preteklost.

“Nočem se vračati nazaj, a jih razumem, a takrat se je od njih veliko pričakovalo, na dan so privrela čustva. Sam nisem nikomur nič zameril, a sami ste videli tekmo z Nizozemsko. Šlo je za borbeno tekmo, tudi z veliko nenogometnimi vložki. Temu se želimo izogniti, upamo na pošteno tekmo. Verjamemo, da bodo sodniki opravili svoje delo, tako kot je treba,” pred tekmo z Argentino, ki bo odločala o prvem finalistu svetovnega prvenstva v Katarju, ni želel prilivati dodatnega olja na ogenj 58-letni hrvaški selektor.

Argentina bo proti Hrvatom pogrešala porumenela Gonzala Montiela in Marcosa Acuno, se pa po manjših poškodbah vračata Angel di Maria in Rodrigo de Paul. Hrvati težav pri izbiri igralcev nimajo.

Navodilo igralcem: “Uživajte”

Želje se mu bodo bolj težko uresničile, še posebej, če bodo Hrvati povedli in bo šlo Argentincem za nohte. Gavči bodo naredili vse, da Messija pripeljejo do tako želenega naslova svetovnega prvaka, a Hrvati verjamemo vase in v nov šok v nogometnem svetu. Že proti Brazilcem ni nihče verjel vanje. “Fantje morajo le uživati tako kot na treningih. Rekel sem jim, da mora biti tako tudi jutri. Prišli smo nekam, kjer bo celoten svet gledal, kaj bomo naredili,” je še dodal Dalić, ki bo še drugič hrvaško nogometno selekcijo vodil v polfinalu SP.

Lionel Messi ima na Hrvate slabe spomine. Nazadnje je visoko izgubil in užaljeno zapustil zelenico. Foto: Profimedia

V Rusiji so za preboj v finale po enajstmetrovkah izločili veliko Anglijo. “To, da bom kot trener na dveh svetovnih prvenstvih vodil Hrvaško, na enem v finalu, na drugem v polfinalu, si nisem nikoli predstavljal. Mislil sem, da bo to rezervirano za druge obraze. Bog mi je dal to priložnost, hvaležen sem mu. Do neba sem ponosen na to reprezentanco,” je pred morda najpomembnejšo tekmo v Hrvaške v zgodovini povedal Dalić.

Obračun med Hrvaško in Argentino bo v torek ob 20. uri. Bo po Neymarju v hrvaški mlin padel tudi Messi? Lahko Hrvati še drugič zapored zaigrajo v finalu svetovnega prvenstva?