Prihaja možakar, ki nas bo rešil sodniških dodatkov

Katar 2022 23. Nov 202213:49
Foto: Guliverimage

Danes zvečer se v Katarju na mednarodno nogometno sceno vrača zambijski sodnik Janny Sikazwe, ki so ga ljubitelji nogometa spoznali po veliki napaki na afriškem pokalu narodov.

Kaj se je zgodilo? Janny Sikazwe se je med tekmo med Malijem in Tunizijo povsem zmedel in na presenečenje vseh pet minut pred koncem rednega dela tekme oznanil konec srečanja. Po hudi protestih je Zambijec popravil napako in jo nadaljeval, vseeno pa tekmo še vedno zaključil 13 sekund pred iztekom rednega in ni dovolil nikakršnega dodatka.

Zambijec je za svoje poteze vse okrivil hudo vročino, ki je tisti čas zajela Kamerun. “Vse je bilo tako vroče, komunikacijski oprema, vse sem želel čim hitreje odvreči,” je kasneje za BBC razlagal Sikazwe. Pravi, da je imel srečo, da zaradi vročine ni padel v komo.

“Zdravniki so mi dejali, da se telo ni hladilo. Nekaj minut kasneje bi lahko padel v komo in to bi bil moj konec. Mislim, da mi je bog namignil, naj končan srečanje. Rešil me je,” je še dodal.

Ponovno v akciji danes zvečer

Sikazwe bo nocoj sodil tudi v Katarju. Na delu bo že zvečer (20.00) na tekmi med Belgijo in Kanado, kjer ne bomo presenečeni, če sodnikovega dodatka sploh ne bo. V Katarju sicer na vsaki tekmi gledamo dolge podaljške. Če seštejemo dodatek ob polčasu in ob koncu tekme, gre vse skupaj krepko preko 10 minut.

Komentari

Vaš komentar