Valverde z etapno zmago znova prevzel skupno vodstvo

Kolesarstvo 22. Mar 201820:12 > 20:22
Getty Images

Španski veteran Alejandro Valverde je zmagovalec četrte etape Dirke po Kataloniji, ki se je končala z vzponom do zimskošportnega središča La Molina. Valverde je znova prevzel skupno vodstvo.

Kolesar ekipe Movistar je na 170,8 km dolgi preizkušnji tekmece strl v ciljnem vzponu. Drugo mesto je osvojil Kolumbijec Egan Bernal, tretji pa je bil njegov rojak Nairo Quintana.

To je bil zares zahteven dan. Vseskozi je bilo zelo mrzlo. Ekipa je delala odlično, Soler in Quintana sta me pripeljala v izvrsten položaj in moral sem le še končati njihovo delo. Zavedal sem se, da je Bernal zelo hiter v zaključkih etape. Zelo je nadarjen, vseeno pa mi je uspelo,” je bil po zmagi navdušen Alejandro Valverde, ki bo prihodnji mesec dopolnil že 38 let.

Matej Mohorič, ki je bil na prvih treh etapah vselej med deseterico, je tokrat v cilj prišel na 35. mestu. Zaostal je za tri minute in 23 sekund, tudi tokrat pa nase opozoril v enem izmed zadnjih spustov, ko je tekmecem ušel tudi za več kot minuto, a prednosti na vzponih ni mogel zadržati.

Domen Novak je današnjo etapo končal na 146. mestu (+24:18), Grega Bole pa tokrat ni štartal.

Dirka se nadaljuje v petek, ko je na vrsti nova pirenejska etapa s tremi velikimi vzponi in spustom v cilj 212 km dolge preizkušnje.