Svetovno prvenstvo v kolesarstvu na Sportklubu!

Kolesarstvo 4. Okt 201610:58 > 11:02
Getty Images

Doha bo sredi puščave v izjemno visokih temperaturah od nedelje naprej gostila svetovno prvenstvo v kolesarstvu, ki ga v celoti spremljajte na programih Sportkluba.

Slovenske barve bo v Katarju zastopalo 20 kolesarjev. V ženskem ekipnem kronometru se bodo kot prve predstavile kolesarke slovenske profesionalne ekipe BTC City (Polona Batagelj bo nastopila tudi v ženskem kronometru), medtem ko bo med moškimi za ekipo LottoNL Jumbo nastopil Primož Roglič, ki bo barve Slovenije zastopal tudi v posamični vožnji na čas.

Karin Penko, Katja Kerpan, Izidor Penko, Jon Božič, Nik Čemažar in Jaka Primožič bodo nastopali v ponedeljkovi vožnji na čas mladink in mladincev ter mlajših članov. Na cesstnih ddirkaah mlajših kategorij bodo nastopili še Gašper Katrašnik, David Per, Martin Otoničar, Hajdi Zajc, Taddej Pogočar, Žiga Jerman, Martin Lavrič in Žiga Horvat.

Na ženski cestni dirki bo ob Batageljovi nastopila še Urša Pintar, meddtem ko je selektora Gorazd Štangelj za vrhunec prvenstva – moško dirko v kategoriji elite – izbral Luko Mezgeca, Luko Pibernika in Grego Boleta.

Vse dirke v Dohi, kjer se bo živo srebro povzpelo prek 40 stopinj, boddo potekale na 15,2 kilometra dolgem krogu s številnimi tehničnimi zankami brez vzpona, saj organizatorji niso zgradili umeten 100-metrski vzpon. V enem krogu je kar 21 krožišč in 90 180-stopinjskih ovinkov, komisija pa bo v primeru težkih razmer dirke lahko tudi skrajšala.