Rogliča v Zasavju pozdravila več tisoč glava množica

Kolesarstvo 5. Jun 201921:22 > 21:29
Twitter

V Kisovcu in Zagorju ob Savi so veličastno sprejeli domačega junaka Primoža Rogliča, ki je na nedavno končani Dirki po Italiji osvojil sijajno tretje mesto.

Na dan, ko smo lahko prebirali novice o tem, če bo Roglič nastopil na Dirki po Franciji, je slovenski junak doma pozdravljal navijače. Na Nizozemskem so iz njegove ekipe na vprašanje o Rogličevi udeležbi na Touru odgovorili: “Imamo še dovolj časa.

Rogliča so v Kisovcu najprej ob vodnem špalirju pozdravili tamkajšnji gasilci, nato pa še sokrajani in ožji krog družine s prijatelji. Sledil je še premik v Zagorje ob Savi, kjer je najboljšega slovenskega kolesarja pred Weinbergerjevo hišo na mestni ploščadi pričakala več tisoč glava množica.

V posebno čast mi je priti v domači kraj. Ko ti sokrajani priredijo tak sprejem, je nekaj najlepšega, kar se ti lahko kot športniku zgodi,” je na sprejemu povedal 29-letni Zasavec. “Če ne bi bil naprej skakalec, ne bi potem postal kolesar,” je še povedal in dodal, da je bil presenečen koliko slovenskih zastav je videl na dirki.