Drama na Vuelti – Roglič padel, a ohranil prednost

Kolesarstvo 13. Sep 201918:49 > 18:57
PedalSure/Twitter

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je še korak bližje skupni zmagi na Dirki po Španiji. Na večinoma ravninski petkovi etapo je bil 65 km pred ciljem udeležen v skupinski padec, a na koncu z 10. mesto uspel ohraniti slabe tri minute prenodsti pred Špancem Alejandrom Valverdejem

TheWorldOfCycling/Twitter

Pred današnjo etapo nihče ni pričakoval posebne drame, a je dogajanje začinil skupinski padec, v katerem se je na tleh znašel tudi Roglič. Vse skupaj je z nešportno potezo začinila še ekipa Movistarja s prvim zasledovalcem Valverdejem na čelu, ki je ob padcu rdeče majice brez pogleda nazaj nadaljevala in si privozila minuti prednosti. Kolesarski bonton sicer veli, da se ob padcu počaka, da se rdeča majica pobere in znova priključi glavnini.

Člani Movistarja so kasneje vendarle popravili svojo napako in počakali na 29-letnega Kisovčana in ostale. Favoriti so tako približno 50 kilomterov do cilja odpeljali skupaj, Roglič pa je v cilj prišel kot deseti. Tadej Pogačar je bil osmi, Valverde pa peti. Roglič je pred Špancem ohranil dve minuti in 50 sekund prednosti. Na tretjem mestu v skupni razvrstitvi ostaja Kolumbijec Nairo Quintana, ki zaostaja za tri minute in pol. Pogačas je pet (4:49).

Tokratno etapo je dobil Francoz Remi Cavagna, ki se je razveselil prve zmage na največjih dirkah. Drugi je bil Irec Sam Bennett, tretji pa Čeh Zdenek Štybar.

V soboto na Vuelti sledi veliki finale. Na sporedu je etapa s šestimi kategoriziranimi vzponi. Od tega sta dva prve kategorije, ciljni vzpon pa tretje. Sobotna etapa med Arenas de San Pedrom in Platformo de Gredosom bo dolga 190 km.