Adria Mobil na Dirko po Sloveniji v boj za belo majico

Kolesarstvo 14. Jun. 202213:23
Delite:
Foto: Dirka po Sloveniji

Ekipa Adria Mobil, ki organizira Dirko po Sloveniji, bo na letošnji izvedbi potihoma ciljala celo na belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Slovenski Tour se začne jutri z etapo od Nove Gorice do Postojne. Zaključil se bo v nedeljo v Novem mestu. Skupno zmago brani Tadej Pogačar, ki bo tudi letos prvi favorit za osvojitev zelene majice. Za ostale je krog favoritov veliko bolj odprt, med kandidati za belo majico za najboljšega mladega kolesarja pa je tudi član domače ekipe Adria Mobil.

Športni direktor ekipe Marko Kump pred startom pravi: “Dirka Po Sloveniji je naša domača dirka in za nas pomeni glavni cilj sezone. Fantje so motivirani, vzdušje v ekipi je super.”

Kump je priznal, da je tiha želja napad na belo majico za kolesarje pod 23 leti starosti: “V skupnem seštevku ima za dober rezultat verjetno največ možnosti Kristjan Hočevar, naša skrita želja pa je, da bi bil Gal Glivar med tistimi, ki se bodo borili za belo majico.”

Foto: Dirka po Sloveniji

Veteran Kristijan Koren bo Adrii poizkušal pomagati s svojimi izkušnjami, na Dirki po Sloveniji pa bo nastopil že šestič, prvič leta 2010. “Dirka bo težka, konkurenca bo izjemna. Naša ekipa je dobra in tudi odlično pripravljena, zdaj smo že nekaj časa skupaj in smo lepo usklajeni. Zagotovo ne bomo vozili v glavnini in čakali, kaj se bo zgodilo. Poskušali bomo biti čim bolj aktivni.”

Poleg Hočevarja, Glivarja in Korena bodo barve domače ekipe predstavljali še Nik Čemažer, Tilen Finkšt, Aljaž Jarc in David Per.

Komentari

Vaš komentar