Alaphilippe po hudem padcu nazaj na treningih

Kolesarstvo 13. Maj 202213:23 > 13:25 0 komentarjev
Foto: Alaphilippe

Svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Francoz Julian Alaphilippe (QuickStep-Alpha Vinyl), ki se je huje poškodoval ob padcu na dirki Liege-Bastogne-Liege, se je vrnil nazaj k treningom. Kot poroča portal cyclingnews, pa lahko Alaphilippe tri tedne po padcu za zdaj trenira zgolj v zaprtih prostorih oziroma dvoranah na rolerjih. Alaphilippe je v padcu utrpel zlom lopatice in dveh reber, ob zlomu reber pa je prišlo tudi do pnevmotoraksa.

Za zdaj še ni mogoče napovedati, ali bo lahko 29-letni francoski as, zmagovalec lanske uvodne etape Toura, nastopil na dirki po Franciji, ki se bo začela 1. julija v Koebenhavnu.

Zaradi poškodbe Francozu prav tako grozi, da se ne bo mogel primerno pripraviti na obrambo naslova svetovnega prvaka, ki ga je osvojil v letih 2020 in 2021. Časa do takrat ima še kar nekaj, saj kolesarje cestno prvenstvo čaka v drugi polovici septembra v avstralskem Wollongongu.

Francoz je padel pred ciljem pri hitrosti skoraj 70 kilometrov na uro in moral takoj na to v bolnišnico. Na tleh so se skupaj z njim znašli številni kolesarji. Več dni je preživel v bolnišnici, nato pa nekaj dni na svojem domu v Belgiji.

Francoz je bil žrtev hudega padca na dirki Liege-Bastogne-Liege:

Ekipa potrdila, da so pljuča popolnoma zaceljena

Njegova ekipa QuickStep-AlphaVinyl je v četrtek razkrila, da je Alaphilippe opravil dodatne preglede v bolnišnici v Herentalsu v Belgiji, ki so potrdili, da so se njegova preluknjana pljuča zdaj popolnoma zacelila, s čimer so mu zdravniki prižgali zeleno luč za vrnitev za krmilo kolesa.

“Naredili bomo vse, kar lahko, a to bo tekma s časom,” je zapisal vodja ekipe QuickStep-AlphaVinyl Patrick Lefevere v svoji redni kolumni v Het Nieuwsbladu.

“Če se bo v najugodnejšem primeru vrnil na kolo sredi maja, ima še šest tednov časa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!