Avstralec napovedal konec kariere

Kolesarstvo 13. Sep 202216:19 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Avstralski kolesar Richie Porte je prek spleta sporočil, da je končal svojo kariero. Avstralec je trikrat zmagal na dirki Pariz-Nica, dvakrat na dirki po Avstraliji, dobil pa tudi dirke po Romandiji, po Švici in kriterij po Dofineji, na slednjem je lani zabeležil tudi zadnjo etapno zmago v karieri. Skupno je vknjižil 33 zmag.

“Kot otrok, ki je odraščal na Tasmaniji, si nikoli nisem predstavljal, da bom lahko potoval po svetu s kolesom, vozil v nekaterih najboljših ekipah in na poti srečal toliko briljantnih ljudi,” je na Twiterju zapisal 37-letni kolesar ekipe Ineos Grenadiers, ki je na Touru predlani zasedel tretje mesto.

“Pripravljen sem uživati v naslednjem življenjskem poglavju, uspešne vožnje skozi tekmovalno kariero pa se bom z veseljem spominjal. Sem pa trenutno zelo utrujen, a vesel, da bom za vedno odpotoval domov,” je še dodal kolesar, ki je čez sezono bival v Evropi, dirka po Veliki Britaniji, ta se je končala v nedeljo, pa je bila njegova zadnja večja preizkušnja v profesionalni kariero.

To je sicer začel leta 2008 v kontinentalni ekipi Praties, iz katere se je dve leti pozneje preselil k ekipi svetovne serije Saxo-Bank. Pri njej je na dirki po Romandiji zabeležil tudi prvo zmago na dirkah najvišje ravni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!