Svetovni prvak bo vendarle branil svoj naslov

Kolesarstvo 13. Sep 202211:09 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Olivier Matthys via Guliverimage

Francoz Julian Alaphilippe ima v letošnji sezoni veliko težav s poškodbami, vseeno pa bo nared za svetovno prvenstvo v Avstraliji.

Močna francoska deveterica, ki se podaja v deželo tam spodaj, bo v svojih vrstah vendarle imela aktualnega svetovnega prvaka. Julian Alaphilippe je osvojil zadnji dve svetovni prvenstvi, tudi tokrat pa bo eden izmed favoritov.

Alaphilippe je imel v letošnji sezoni veliko težav s poškodbami, nazadnje je padel na 11. etapi španske Vuelte in si izpahnil ramo, zaradi česar je moral zapustiti dirko. Že pred tem je padel na klasiki Liege-Bastogne-Liege, julija na Dirki po Valoniji pa mu jo je zagodel še covid-19.

Francoska deveterica v Avstraliji:

Bruno Armirail

Julian Alaphilippe

Romain Bardet

Rémi Cavagna

Christophe Laporte

Valentin Madouas

Quentin Pacher

Florian Sénéchal

Pavel Sivakov

Nad potezo ni navdušen šef Alaphilippove ekipe Quick-Step Patrick Lefevere, ki odhod svojega varovanca na svetovno prvenstvo označuje kot tvegano: “Julian želi tvegati, a sam mislim, da to ni preveč pametno. Če bi bil na njegovem mestu, bi se raje pripravil na italijanske jesenske klasike.”

Znana je tudi slovenska reprezentanca, ki se podaja v Avstralijo. Prvo ime je seveda Tadej Pogačar. Družbo mu bodo delali Jan Tratnik, Domen Novak, Jan Polanc, Jaka Primožič in David Per.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!