Bahrain Victorious na Tour tudi z Mohoričem, a brez Govekarja

Kolesarstvo 25. Jun 202316:48 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: Aleš Fevžer

Pri kolesarski ekipi Bahrain Victorious so potrdili ekipo za nastop na prihajajoči dirki po Franciji. Med izbranci se je znašel tudi Slovenec Matej Mohorič, medtem ko v moštvo ni bil izbran Matevž Govekar.

Pri zasedbi Bahrain Victorious bodo na tritedenski dirki, ki se bo pričela 1. julija, največ upov polagali v svojega kapetana Mikela Lando, do visoke uvrstitve pa mu bodo pomagali pomočniki Nicklas Arndt, Phil Bauhaus, Jack Haig, Wout Poels, Fred Wright in Slovenec Matej Mohorič.

“V skupnem seštevku je želje, da dirko zaključim blizu zmagovalnega odra, prav tako pa upam, da mi uspe dobiti tudi kakšno etapno zmago,” je dejal Landa in dodal, da bo ekipo dodatno motivirala tudi nedavna izguba moštvenega kolega Gina Mäderja, ki je preminil na dirki po Švici.

“Na Tour prihajamo z velikimi ambicijami in verjamem, da imamo odlično ekipo, ki bo imela svoje priložnosti v vseh etapah. Landa bo naš vodja, nato imamo Mateja in Freda, ki lahko iščeta svoje priložnosti v pobegih. Priložnost bo imel tudi Phil, saj je na letošnjem Touru na papirju veliko etap za sprinterje,« je med drugim izbiro ekipe pokomentiral športni direktor Bahrain Victoriousa Gorazd Štangelj.

Od Slovencev bodo na 110. francoski pentlji tekmovali tudi Luka Mezgec (Jayco AlUla), bržčas glavni favorit za končno slavje Tadej Pogačar in njegov ekipni kolega pri UAE Emirates Domen Novak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!