Belgijski čudežni deček sprejel pomembno odločitev

Kolesarstvo 30. Nov 202213:18
Remco Evenepoel. Foto: AP Photo/Rick Rycroft via Guliverimage

V obdobju, ko kolesarski svet, vsaj kar se tiče dirk, miruje, so v ospredju debate o tem, katere dosežke bodo v naslednji sezoni napadali najboljši kolesarji sveta. Svojo odločitev je danes sporočil aktualni svetovni prvak Remco Evenepoel, mavričasta majica se bo vozila po italijanskih cestah.

Potem, ko je v zaključku poletja ob smoli Primoža Rogliča na španski Vuelti Remco Evenepoel osvojil svojo prvo tritedensko dirko, ima za prihajajoče tekmovalno obdobje še bolj ambiciozne načrte. Belgijski čudežni deček kolesarstva se namreč podaja na italijanski Giro, na katerem je leta 2021 tudi debitiral na najpomembnejših preizkušnjah kolesarske sezone. Debi se zanj sicer ni iztekel po načrtih, že po nekaj etapah so se za kolesarja Quick Stepa začele prve težave, po padcu v 15. etapi pa je dva dni kasneje dokončno odstopil. 

“Lep pozdrav vsem,” je svoj nagovor ob razkritju nastopa na Giru na družbenem omrežju Instagram v italijanščini začel Evenepoel, ki se te dni mudi na sloviti Amalfijski obali. “Trenutno sem v Italiji in imam posebno novico. V letu 2023 grem na Dirki po Italiji in v njej bom nastopal v mavričasti majici. To bo posebna dirka, ki se jo izjemno veselim. Upam, da se vidimo v čim večjem številu.”

Od vidnejših kolesarjev elitne druščine so sicer nastop na Apeninskem polotoku v letu 2023 napovedali tudi Jack Haig (Bahrain), Joao Almeida (UAE Emirates), Waren Barguil (Arkea) in Geraint Thomas (Ineos).

Komentari

Vaš komentar