Pogačar po nastopu v Monaku zadovoljen in vesel

Kolesarstvo 27. Nov 202219:41
Tadej Pogačar. Foto: Guliverimage

Belgijec Philippe Gilbert, ki se po tem letu poslavlja od poklicnega kolesarstva, je zmagovalec dobrodelnega kriterija v Monaku. Tretje mesto je tako kot lani osvojil slovenski as Tadej Pogačar. Drugi je bil Avstralec Michael Matthews, so v izjavi za javnost zapisali organizatorji kriterija.

Drugi slovenski zvezdnik in lanski zmagovalec Primož Roglič zaradi poškodbe oz. operacije rame ni nastopil. Tekmovali so tudi amaterji, otroci s svojimi starši ter številne poklicne kolesarke.

Na ulicah Monaka je na drugi izdaji monaškega kriterija Gilbert slavil še zadnjo zmago v karieri, čeprav te ne bo zapisal v bogat življenjepis s številnimi zmagami na največjih klasikah.

Za najbolj bojevitega kolesarja je nagrado dobil še en Slovenec Matej Mohorič. Krog ob pristanišču Port Hercule je bil dolg 1,35 km, tekmovalci pa so se spopadli s 40 krogi (54 km).

Cilj tekmovanja v kneževini je poleg dobrodelnosti predvsem osveščanje o varnosti v prometu, za kar se zavzema tudi Roglič, trajnostna mobilnost in vloga športa v družbi ter promocija kolesarstva kot zdravega načina življenja.

Matej Mohorič. Foto: Uroš Skaza

Pogačar: Fantastično, to je edinstven dogodek

“Še drugič dirkati v Monaku na tem dogodku, je fantastično. To je edinstven dogodek, obenem pa smo imeli še srečo z vremenom. Šlo je za dobro uro intenzivnega dirkanja v visokem ritmu. Vesel sem, da sem lahko prispeval svoj delež k uspešnosti tekmovanja,” je v izjavi za organizatorja dejal Tadej Pogačar.

“Lepo je sodelovati na tem dogodku, ki skuša približati kolesarstvo vsem tem otrokom in navijačem ter mimoidočim. Zagotovo jim je lepo videti vse te zvezdnike od blizu. Sama dirka je bila zahtevna od samega začetka, poskusil sem s samostojnim napadom, ampak ujeli so me dva kroga pred koncem. Jasno, saj so me lovili najboljši kolesarji sveta,” pa je dodal Mohorič.

Ta je bil v prvem delu dogodka drugi skupaj z Avstralcem Robertom Stannardom na poklicno-amaterski dobrodelni dirki. Zmagala sta Gilbert in Francoz Clement Champoussin.

Dogodek se bo končal z nocojšnjo dražbo artiklov poklicnih kolesarjev. Ves izkupiček s sredstvi, zbranimi na popoldanskih dirkah, bodo organizatorji namenili dobrodelnim organizacijam, ki sodelujejo na tekmovanju.

Komentari

Vaš komentar