Bettiol se je že veselil, a mu je Norvežan pokvaril slavje

Kolesarstvo 13. Jun 202218:03 0 komentarjev
Andreas Leknessund
Andreas Leknessund (Foto: Guliverimage)

Norvežan Andreas Leknessund si je s samostojno vožnjo prikolesaril zmago na drugi etapi kolesarske dirke po Švici od Küsnachta do Aescha, dolgi 198 kilometrov. Favoriti so prišli v cilj skupaj, tudi vodilni Britanec Stephen Williams in Nemec Maximilian Schachmann, ki ju tako še naprej ločijo štiri sekunde. Danec Andreas Kron zaostaja šest sekund.

Leknessund je bil del ubežne skupine, v končnici pa mu je uspel odločilen napad, po katerem si je s solo vožnjo priboril pomembno zmago.

Sprint glavnine, ki je prišla v cilj 38 sekund za zmagovalcem, je dobil Italijan Alberto Bettiol. Ta je bil celo prepričan, da je na cilj prišel prvi in za nekaj trenutkov slavil etapno zmago. “Radijska povezava je bila izklopljena. Seveda sem se veselil. Zdaj pa čakam jutrišnji dan, saj sem prepričan, da me bodo kolesarji zaradi tega tudi malo zbadali,” je po tekmi razlagal Bettiol. Brez radijske predstave seveda ni vedel, da je Leknessundu uspel napad v vodilni skupini.

Triindvajsetletni Leknessund je zdaj v skupnem seštevku četrti, za Williamsom zaostaja sedem sekund.

Slovenski kolesarji na dirki ne nastopajo.

Danes so bili kolesarji v bližini Basla, v torek pa jih čaka novih 177 km od Aescha do Grenchena, severno od Berna. Dirka se bo zaključila v nedeljo z vožnjo na čas v Vaduzu.