Blestel v virtualni resničnosti, zdaj bo Pogačarjev kolega

Kolesarstvo 31. Okt 202214:35
Foto: Guliverimage

Ekipa UAE Emirates, katere prvo ime je Slovenec Tadej Pogačar, je v svoje vrste pripeljala Michaela Vinka. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi vodstva emiratov za podpis pogodbe z Novozelandcem navdušile njegove predstave na virtualni kolesarski platformi.

V kolesarskem svetu je platforma virtualne resničnosti MyWoosh (patentirali so jo v Združenih arabskih emiratih) zelo dobro poznana in tudi redno uporabljena s strani najboljših kolesarjev svetovne serije. Predstavlja namreč dober nadomestek kolesarskega treninga, ko je vreme v zunanjosti neprimerno za priprave na cestah.

Dobri rezultati Michaela Vinka na platformi MyWoosh so pritegnili pozornost vodilnih mož UAE Emirates in arabska ekipa je s 30-letnim Novozelandcem sklenila enoletno pogodbo. Sicer ne gre za popolnoma anonimnega kolesarja, saj je leta 2012 postal novozelandski državni prvak v cestni dirki, tri leta pozneje pa mu je to uspelo še v kronometru.

“Veseli nas, da se je Michael pridružil ekipi. Čeprav je imel nekaj dobrih rezultatov že prej na cesti, smo zares pozorni nanj postali še po nastopih na Whooshu. Tega kolesarji najvišjega ranga v slabem vremenu kar veliko uporabljajo. In v nekaterih nastopih je bil Vink boljši tudi od njih. Zato smo ga kontaktirali,” je ob tem dejal vodja ekipe Mauro Gianetti.

Ni kolesarski neznanec

“Kolesarstvo se neprestano razvija in inovacije, kot je Woosh, nam pomagajo nove kolesarje na način, ki je bil še nekaj let nazaj povsem nerealen,” je še dodal Gianetti.

Ob podpisu pogodbe je bil zadovoljen tudi Vink, sicer trikratni zmagovalec dirke po Southlandu, najjužnejše pokrajine na Novi Zelandiji. Po prvem kontaktu je seveda opravil dodatne teste, s katerimi pa so bili v moštvu Tadeja Pogačarja zelo zadovoljni.

“Res sem hvaležen UAE za to priložnost. Da si me želijo v takšni ekipi, me dela ponižnega. Načrtujem, da bom izkoristil priložnost. Gre za novo poglavje v moji karieri, komaj čakam, da vidim, kako se bom znašel v glavnini svetovne serije.”

Pri Vinku sicer ne gre za osamljen primer. Jay Vine, eden od zvezdnikov letošnje Vuelte, si je prvo pogodbo pri Alpecin Deceunincku prislužil z zmago na akademiji Zwift. V moštvu FDJ-Suez pa bo prihodnje leto dirkala tudi Loes Adegeest, prva ženska svetovna prvakinja v e-športu.

Komentari

Vaš komentar