Čez balanco: Prosti dan bolj koristi Pogačarjevim tekmecem

Kolesarstvo 10. Jul 202219:30
Delite:
Foto: Guliverimage

Bon Jungels je z izjemnim samostojnim napadom dobil deveto etapo letošnje Dirke po Franciji. Znova se je izkazal Tadej Pogačar, ki je s sprintom v zaključku tekmecem spet pokazal svojo moč. Jutri sledi nov prosti dan, ki bo, po mnenju selektorja slovenske reprezentance Uroša Murna, bolj koristil Pogačarjevim tekmecem.

Bob Jungels je s skoraj 60-kilometrskim samostojnim begom dokazal, da sta slabši sezoni, ki jih ima za seboj, pozabljeni. Kolesaril je izjemno, Thibaut Pinot se mu ni uspel približati bližje kot na 20 sekund.

Luksemburžan je s tem osvojil svojo prvo etapno zmago, kar pa Uroša Murna ne preseneča: “Pričakovalo se je, da bo danes napadel močen beg, drugo vprašanje je bilo, če bo uspel. Nocoj je ubežnikom uspelo. Bob Jungels je odličen kolesar. Dve leti je imel precej smole, ubadal se je tudi s težavami z zdravjem. Že pred leti je zmagoval resne, močne dirke, tudi spomenik Liege-Bastogne-Liege leta 2018. Je kronometrist, takšna trasa na koncu mu je zelo odgovarjala.”

Foto: guliverimage

Francoskemu upu Thibautu Pinotu se na koncu ni izšlo, etapo je končal šele kot četrti. Francozi tako ostajajo brez etapne zmage na letošnjem Touru: “Če Francozi nimajo Juliana Alaphilippa, ki je edini, ki na Dirki po Franciji pokaže kaj več, ni od njih skoraj nič. Imajo izjemno dobre mlade kolesarje do 23 let, a noben izmed njih še ni na nivoju za Tour. Poleg tega na dirki ni sprinterja Arnauda Demarja,” novo francosko kolesarsko krizo ocenjuje Murn.

Znova je odlično kolesaril Tadej Pogačar. Njegova ekipa je imela vse pod nadzorom, na koncu pa je odščipnil nove tri sekunde svojim tekmecem. Sledil mu je le Jonas Vingegaard. Murn dodaja: “Zakaj ne bi poizkusil, če lahko? Ta končni sprint ga nič ne stane, tudi tekmeci morajo enako sprintati in porabiti enako moči kot on, da ga lahko držijo.”

Solidno je odkolesaril tudi Primož Roglič: “Primož se po vseh težavah in bolečinah zelo dobro drži. Marsikdo od ostalih kolesarjev bi na njegovem mestu obupal. To samo kaže na njegovo izjemno vztrajnost in trmo.”

Jutri je drugi prosti dan na Touru, ki po mnenju Murna Pogačarju ne pride najbolj prav: “Jutrišnji dan bo veliko bolj koristil Tadejevim tekmecem kot pa njemu.”

Komentari

Vaš komentar