Čez balanco: Zahvala ekipi, ki pa se rumene ne bo oklepala

Foto: Guliverimage

Ko je Tadej Pogačar pred dvema letoma osupnil kolesarski svet in prvič v karieri osvojil rumeno majico, mu je to uspelo z izjemnim kronometrom na La Planche des Belles Filles. Očitno je vzpon v Vogezih usodno povezan s kolesarskim šampionom, ki bo danes tam prvič na letošnjem Touru nosil rumeno majico.

23-letnik iz Klanca pri Komendi je vodstvo v generalni razvrstitvi prevzel z včerajšnjo etapno zmago v Longwyju, ko je v prvem resnem obračunu kapetanov pokazal svojo moč. Čeprav je že vse od uvodnega prologa v Kobenhavnu med vsemi, ki ciljajo na skupno slavje, uvrščen najvišje, se ne brani dodatnih sekund prednosti.

Takšni vzponi mu odgovarjajo

“Bila je res čudna in nervozna etapa. Kar 100 kilometrov beg ni uspel oziroma so se vsi poskusi hitro končali. Nato je napadla rumena majica, ne razumem povsem, s kakšnim namenom so se zato odločili pri Jumbo Vismi. Van Aert je zelo dober kolesar in ostali mu niso smeli dovoliti, da si privozi še večjo prednost. Tadej je zato v ospredje poslal svojo ekipo. Na koncu pa so bili strmi in kratki vzponi, ki Tadeju zelo odgovarjajo. V samem zaključku je odlično delo opravila njegova ekipa, ki ga je potegnila naprej. Sam pa je nato le izpopolnil njeno delo in se sotekmovalcem zahvalil za celodnevni trud,” je dogajanje v šesti etapi videl Pogačarjev prvi trener Miha Koncilija.

Foto: Guliverimage

Roglič še ni rekel zadnje

Kolesarskega strokovnjaka veseli dejstvo, da je po padcu in izpahnjeni rami na sredini etapi včeraj zelo solidno dirkal tudi Primož Roglič:

“Take stvari, tudi psihično, niso najlažje. Primož je dokazal, da je dobro pripravljen. Poskusil je z daljšim sprintom poseči po zmagi. Verjetno so se malce poznale posledice sredinega padca, tudi regeneracija verjetno ni bila prava. Dokazal je, da je zraven in lahko še marsikaj pričakujemo od njega na tem Touru.”

Roglič je poskusil z napadom od daleč. Foto: Guliverimage

Do konca še daleč, morda sledi predaja rumene majice

Kljub temu Koncilija, podobno kot drugi poznavalci tega športa, ne razume povsem taktike Jumbo-Visme. Sploh včerajšnjih napad Wouta van Aerta mu je bil povsem nerazumljiv. “Ne vem, ne razumem njihove taktike najbolje. Pa ne zgolj letos, temveč tudi v prejšnjih letih kdaj pa kdaj. Očitno imajo na nekatere stvari drugačen pogled kot ostali.”

Za današnji zaključek na La Planche des Belles Filles, prvo gorsko etapo na letošnjem Touru, pa trener mladinskega pogona pri klubu Pogi Team, napoveduje spektakel:

“To bo obračun med kapetani. Pričakujem, da bo uspel beg dobrih hribolazcev, ki pa že imajo zaostanek v skupnem seštevku. Tudi za UAE Emirates ne verjamem, da bodo za vsako ceno branili rumeno majico, saj je do konca še več kot štirinajst dni. Obstaja velika možnost, da jo predajo. Obeta se izjemno strm zaključek, med najboljšimi pa pričakujem še povečanje razlik v primerjavi z včeraj.”

“Ta zmaga je posebna. Izjemen občutek in res izjemno delo s strani ekipe. Poseben privilegij bo v rumenem voziti na Le Planche des Belles Filles,” pa je včeraj na twitterju zapisal Pogačar.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje