Izjemen napad Primoža Rogliča za zmago, Pogačar dopolnil slovenski uspeh

Kolesarstvo 30. Sep 202314:01 > 14:01 1 komentar
Roglič
Foto: profimedia

Primož Roglič je zmagovalec dirke Giro dell'Emilia! Čakal je do zadnjih nekaj sto metrov in uprizoril izjemen napad, s katerim je prišel že do tretje zmage na tej dirki. Tadej Pogačar je končal na drugem mestu.

Primož Roglič je po letih 2019 in 2021 še tretjič v zadnjih petih sezonah osvojil dirko Giro dell’Emilia! V zvezdniškem obračunu deveterice v zadnjih kilometrih mu je ostalo največ moči. Čakal je do zadnjih nekaj sto metrov, nato pa sprožil neulovljiv napad za veličastno zmago. Najbolj se mu je približal prav Tadej Pogačar, ki je še drugo leto zapored to dirko končal na drugem mestu. Lani ga je ugnal Španec Enric Mas.

Na eni zadnjih dirk v dresu Jumbo-Visme, od katere se po sezoni poslavlja, je pokazal izjemno pripravljenost, ki jo je v Italijo prenesel iz španske Vuelte.

“Prelepo. Zelo rad imam to dirko. Prav tako mortadelo!” se je po zmagi pošalil Roglič. “Bilo je izjemno težko. Čakal sem, na koncu pa sem imel dobre noge, da sem zaključil na najboljši način,” je dodal. “Dirka je legendarna. Rad imam vzpon na San Luco. Zmago posvečam družini, ki me vedno podpira, v dobrih in predvsem slabih časih. Danes je sicer ni tu, ampak čutim podporo.”

V zaključku je samih ostalo devet kolesarjev, zvezdnikov tega športa. Poleg Rogliča in Pogačarja so bili ob začetku zadnjega vzpona na San Luco v ospredju še brata Yates, Aleksandr Vlasov, Enric Mas, Guilio Ciccone, Michael Woods in Richard Carapaz. Sledili so številni napadi, nekajkrat je pospeševal in preizkušal tekmece tudi Pogačar. A ko je skočil Roglič, je bilo za ostale že prepozno.

Na odru za zmagovalce se jima je pridružil Britanec Simon Yates (Jayco AlUla).

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

V ŽIVO, Dirka po Emiliji: