Pogačar vrača udarec, Tour znova povsem odprt

Kolesarstvo 6. Jul 202317:20 > 17:21 2 komentarja
Foto: AP Photo/Daniel Cole via Guliver

Tadej Pogačar je zmagovalec šeste etape. Slovenski kolesarski as je na zaključnem vzponu strl Jonasa Vingegaarda in pridobil 28 sekund napram Dancu. Dirka po Franciji je tako znova povsem odprta, Pogačar, za katerega je to že deseta etapna zmaga na francoski pentlji, za vodilnim Vingegaardom v skupnem seštevku zaostaja zgolj za 25 sekund.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) ostaja v igri za zmago na Dirki po Franciji, potem ko je za zmago v 6. etapi strl Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma).

Vingegaard je storil dovolj, da je Jaiu Hindleyju (Bora-Hansgrohe) odvzel rumeno majico, ko je napadel na Col du Tourmalet, vendar je Danec na zadnjem vzponu doživel hladen tuš.

Večji del dneva je tempo narekovala ekipa Jumbo-Visma, ki je v zgodnji beg poslala Wouta van Aerta in nato na Tourmaletu naredila veliko selekcijo dirko pred Vingegaardovim napadom, ki mu je lahko sledil le Pogačar.

Van Aert je Vingegaarda in Pogačarja počakal na spustu, nato pa ju je popeljal nazaj v beg. Na zadnjem vzponu na Cauterets je Van Aert nadaljeval s hitrim tempom, da bi pripravil teren za Danca, ki je 4,6 kilometra pred ciljem ponovno napadel.

Pogačar je bil spet edini, ki mu je lahko sledil, vendar se je sprva zdelo, da se zgolj drži Vingegaarda. Namesto tega pa je uprizoril vrhunski napad, ko je 2,8 kilometra pred ciljem močno pospešil. V cilj je slovenski kolesarski as prišel 24 sekund pred kapetanom Jumbo-Visme.

Vingegaard ima v skupnem seštevku le 25 sekund prednosti pred Pogačarjem, Hindley pa je tretji z zaostankom 1:34.

Po dveh napornih etapah bo jutri na sporedu večinoma ravninska etapa, kjer bodo priložnost za etapno zmago iskali sprinterji. 170 kilometrov dolga sedma etapa se bo končala na jugozahodu Francije, natančneje v Bordeauxu.

Results powered by FirstCycling.com

Potek 6. etape Dirke po Franciji

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje