Sprint velikanov v Ormožu Nizozemcu

Kolesarstvo 12. Jun 202416:20 > 16:29 0 komentarjev
Dylan Groenewegen
Foto: Sportida

Nizozemec Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) je zmagovalec prve etape dirke po Sloveniji. V Ormožu je osvojil svojo peto etapno zmago na slovenskih cestah.

Dylan Groenewegen je v ciljem sprintu v Ormožu ugnal vso konkurenco na čelu z Norvežanom Alexandrom Kristoffom. Za Nizozemca je to že peta etapna zmaga na dirki po Sloveniji.

V zaključku etape je sicer padel njegov pomočnik Luka Mezgec, ki se je 22 kilometrov pred koncem etape znašel na tleh. Vseeno je bil na koncu ob Nizozemcu in svojemu sotekmovalcu pomagal do zmage.

Danes najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt (Adria Mobil), ki se je uvrstil na 19. mesto z enakim časom kot zmagovalec.

Slovenci v etapi niso igrali stranske vloge. Aljaž Turk (Adria Mobil) in Matic Žumer (Sava Kranj) sta bila v skupini ubežnikov, ti so ušli po 28 kilometrih, Žumer je omagal zadnji med njimi, glavnina ga je ujela šele dobrih devet kilometrov pred ciljem. Osvojil je tudi dva leteča cilja, s tem tudi šest bonifikacijskih sekund odbitka.

Etapa se je začela v Murski Soboti, končala v Ormožu. Jutri sledi druga etapa od Žalca do Rogaške Slatine, ki bo dolga 178 kilometrov. Na sredi etape sodo kolesarji povzpeli tudi na Celjsko kočo.

Rezultati prve etape:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Sloveniji 2024, 1. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!