Nekdanji zmagovalec Toura bankrotiral, zdaj bi lahko ostal brez lovorik

Kolesarstvo 11. Jun 202421:41 1 komentar
Bradley Wiggins
Foto: Guliverimage

Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Bradley Wiggins je v zadnjem obdobju v velikih finančnih težavah.

Zmagovalec Toura in večkratni dobitnik odličij na olimpijskih igrah se je znašel v stečaju. Bradley Wiggins, ki se je upokojil leta 2016, bi lahko kmalu ostal brez svojih medalj in trofej, saj so bile zarubljene zaradi njegove finančne situacije.

Njegovo podjetje, Wiggins Rights Limited, je leta 2020 vstopilo v prostovoljno likvidacijo, svojim upnikom pa je dolgoval več kot 350 tisoč evrov. Novembra 2023 so njegovi dolgovi presegli milijon evrov.

Okrožno sodišče v Lancastru je zdaj zahtevalo popis njegovega premoženja z namenom poravnave dolgov, kar bi lahko vključevalo njegovih osem olimpijskih medalj, sedem iz velodroma in zlato s kronometra na olimpijskih igrah v Londonu 2012, šlo na prodaj.

Wiggins, zmagovalec Toura leta 2012 in svetovni prvak v kronometru leta 2014, naj bi investiral v vrsto poslov, ki se niso razvili, kot je pričakoval. “Malomarnost drugih je pustila kup sranja z mojim imenom in zdaj se moram s tem soočiti,” je novembra povedal za CyclingWeekly, ko je postalo uradno, da njegov dolg presega milijon evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje