Rogličeva ekipa blesti na slovenskih cestah (VIDEO)

Kolesarstvo 14. Jun 202413:45 > 14:47 0 komentarjev
Giovanni Aleotti
Foto: Sportida

Giovanni Aleotti (Bora - Hansgrohe) je zmagovalec tretje etape dirke po Sloveniji. Konkurentom se je odpeljal na spustu z Ravnice in v Novi Gorici slavil presenetljivo zmago.

Prvi dve etapi dirke po Sloveniji sta pripadli sprinterjem. Prvo je dobil Nizozemec Dylan Groenewegen (Jayco AlUla), drugo Nemec Phil Bauhaus (Bahrain – Victorious). Tokrat pa sprinterji niso bili v ospredju.

Zmage se je veselil Rogličev ekipni sotekmovalec pri ekipi Bora – Hansgrohe Giovanni Aleotti, ki je nekaj kilometrov pred ciljem pobegnil na spustu z Ravnice, ostali kolesarji pa ga niso uspeli več ujeti.

Konkurenco je ugnal za 11 sekund. V boju za drugo mesto je bil najmočnejši Ekvadorec Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers), ki se ga lahko spomnimo z letošnje dirke po Italiji, ko je na prvi etapi v zaključnem sprintu ugnal Tadeja Pogačarja. Tretje mesto je osvojil Francoz Jordan Jegat (TotalEnergies).

“To je bilo res zahtevnih zadnjih deset kilometrov od vrha zadnjega vzpona. Vedel sem, da je Narvaez favorit za zmago. Malce sem čakal, da bo kdo napadel, saj nisem želel biti prvi. Ko je napadel Narvaez, sem mu sledil, nato pa sem napadel v pravem trenutku,” je v uradni izjavi po koncu dirke dejal Aleotti, sicer moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča.

“Na koncu se je izšlo, vesel sem in zahvalil bi se ekipi, saj smo zelo dobro in v pravem duhu dirkali v vseh treh etapah. Brez ekipnih kolegov se danes ne bi boril za zmago, saj sem imel pred zadnjim vzponom predrto zračnico. Pomagali so mi priti nazaj na čelo, z zmago pa sem se jim lahko oddolžil za dobro opravljeno delo,” je še razlagal Aleotti.

S tem je Aleotti prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. Pred Narvaezom ima 12 sekund prednosti, pred Jegatom pa 17. Četrti je Irec Ben Healy (EF Education) z zaostankom 19 sekund.

Giovanni Aleotti
Foto: Sportida

Slovencev ni bilo v ospredju. Najboljši je bil Domen Novak (UAE Emirates), ki je za zmagovalcem zaostal za minuto in 25 sekund in končal kot 17. Matej Mohorič je na 33. mestu zaostal še štiri sekunde več.

“Na vzpon so začeli narekovati res močan ritem od samega začetka. Nisem zdržal z najboljšimi in sem v svojem ritmu odpeljal do konca. Pello (Bilbao, op. a.) je bil z najboljšimi in se bo jutri boril za skupno razvrstitev,” je etapo za RTV Slovenija dejal Mohorič. “Vedel sem, da je klanec na limitu mojih zmožnosti. Tudi z najboljšimi številkami ga ne bi zmogel, ker je prestrm, predolg, preveč aeroben,” je še dodal 29-letnik s Podblice.

V soboto bo na sporedu kraljevska etapa od Škofljice do Krvavca (157,2 km). Zadnji klanec bo dolg 11,7 km s povprečnim naklonom 7,7 % do plaže na Krvavcu.

Dirka po Sloveniji, 2. etapa.

Rezultati tretje etape:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Sloveniji 2024, tretja etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!