Vingegaard naj bi zaradi družine odpovedal nastop

Kolesarstvo 13. Jun 202420:29 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia/ IMAGO

Danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard, ki se še vedno bori, da bi ujel dirko po Franciji in na njej branil lansko zmago, naj bi že sprejel odločitev, da izpusti tretji Grand Tour sezone.

Iz Tignesa, kjer moštvo Visma – Lease a Bike tradicionalno opravlja višinske priprave, se nadaljuje trdo delo Jonasa Vingegaarda in Wouta van Aerta. Oba velika zvezdnika ekipe se po težjih poškodbah še vračata v pravo tekmovalno formo.

Čeprav Nizozemci še naprej zatrjujejo, da bodo odločitev o njunem nastopu na dirki po Franciji sprejeli zelo pozno, prva etapa je sicer na sporedu že 29. junija, pa naj bi vendarle kazalo vse bolje, poroča belgijski HLN, ki se pri tem sklicuje na danske vire.

Jonas je ob tem močno povečal čas, ki ga preživi na kolesu za kronometer, kar je brez dvoma dober obet za Tour. Je pa zato zdaj pod velikim vprašajem njegov nastop na Vuelti. To pomeni, da bo letos nastopil le na enem od treh Grand Tourov, če bo seveda naposled tudi prejel zeleno luč za udeležbo dirke po Franciji.

Lani je Visma na Vuelti pobrala vso smetano. Foto: Profimedia

Razlog naj bi se skrival v družinskih obveznosti, a podrobnejši razlog ni podan. Po spletu se že špekulira, da družina Vingegaard pričakuje drugega otroka. 27-letnemu Dancu in Trini Marie Hansen se je leta 2020 rodila že hčerka Frida. Na dirki po Španiji je sicer lani zasedel drugo mesto in zaostal le za moštvenim kolegom Seppom Kussom, oder za zmagovalce je s tretjim mestom dopolnil še Primož Roglič.

Da je nastop Van Aerta na francoski pentlji skoraj gotov, pa daje slutiti podatek, da je v torek na kolesu preživel kar sedem ur in ob 188 kilometrih premagal še kar 4.860 višinskih metrov. Gre za trening, ki je običajen za priprave pred dirko, kakršna je Tour.

Vse kaže torej, da bomo v prihodnjih tednih vendarle deležni spektakularnega spopada med Vingegaardom, Tadejem Pogačarjem in Rogličem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!