Peter Sagan v Švici do prve zmage letos

Kolesarstvo 14. Jun 202218:21 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovak Peter Sagan je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Švici. Po 177 kilometrih od Aescha do Grenchena je dobil zaključni sprint, v katerem je bil močnejši od Francoza Bryana Coquarda in Norvežana Alexandra Kristoffa. Za Sagana je bila to že 18. etapna zmaga na dirki po Švici v dolgoletni karieri.

Dirko je zaznamoval tudi množični padec kakšne štiri kilometre pred koncem, v katerega je bil vpleten tudi Nemec Maximilian Schachmann, ki je zaradi tega izgubil drugo mesto v skupnem seštevku in se tudi lažje poškodoval.

Pred tem je bil Schachmann uspešen, saj si je na letečem cilju, ki ga je dobil Britanec Geraint Thomas, priboril dve sekundi bonusa in začasno zmanjšal zaostanek za vodilnim Britancem Stephenom Williamsom na dve sekundi. Po padcu pa je izgubil priključek z glavnino in prišel v cilj s 53 sekundami zaostanka.

Williams ima zdaj šest sekund naskoka pred Dancem Andresom Kornom, Geraint Thomas na tretjem mestu, vsi trije so etapo končali v glavnini, pa zaostaja sedem sekund.

V sredo kolesarje čaka 191 kilometrov od Grenchena do Brunnena. Dirka se bo končala v nedeljo s posamičnim kronometrom v Vaduzu, Slovenci pa na dirki ne nastopajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!