Dirka po Švici: Sprememba na vrhu skupnega seštevka

Kolesarstvo 17. Jun 202218:36 > 18:36
Foto: Guliverimages

Nemec Nico Denz je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Švici z gorskim ciljem na Moosalpu, s čimer je dosegel uspeh kariere. Majico skupno vodilnega na dirki pa je oblekel Danec Jakob Fuglsang.

Osemindvajsetletni Denz je bil po odseku, ki se je začel v Locarnu in bil dolg kar 177,5 kilometra, najmočnejši v sprintu skupine petih ubežnikov ter si privozil tretjo zmago v dolgoletni poklicni karieri. Na drugo mesto se je uvrstil Francoz Clement Champoussin, na tretje pa Španec Jose Herrada.

“Končno. Običajno nisem tisti, ki zmaguje. Moja vloge se odvijajo v ozadju,” je dejal kolesar, ki je v spomin za zmago prejel tudi velik kravji zvonec, zaščitni znak Švice.

Končni razplet bo krojil covid-19

Vodilni v skupnem seštevku je zdaj Jakob Fuglsang, potem ko je moral Rus Aleksander Vlasov danes zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus predčasno končati nastope. Fuglsang je s sotekmovalci pokrival najnevarnejše tekmece, zato tokrat glavnina ubežnikov na etapi, ki je šla tudi preko prelaza Nufenen (2478 m), ni lovila.

Sicer pa je letošnji Tour de Suisse zaznamovala epidemija covida-19. Ekipe UAE, Bahrain Victorious in Alpecin-Fenix so se zaradi več primerov okužb znotraj moštev v celoti umaknile z dirke. Že dan pred tem so se za to odločili pri moštvu Jumbo-Visma, v nekaterih ekipah pa manjkajo le okuženi posamezniki.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje