Dirka Strade Bianche še nikoli tako zahtevna

Foto: Profimedia

Dirka Strade Bianche bo leta 2024 precej težja. Ne le, da so organizatorji poskrbeli, da bo dirka prvič presegla magično 200-kilometrsko mejo, hkrati so dodali še štiri dodatne makadamske odseke.

Start in cilj sta še vedno v Sieni, kjer je cilj seveda na znamenitem trgu Piazza del Campo. Vmes pa lahko opazimo kar nekaj sprememb. Medtem ko je bila enodnevna klasika v zadnjih šestih izvedbah dolga 184 kilometrov, zdaj govorimo o skupni razdalji 215 kilometrov.

Prvih devet neasfaltiranih sektorjev na dirki je popolnoma enakih kot pred letom dni. Toda po najdaljšem in najkrajšem sektorju na dirki (Monte Sante Marie in Monteaperti), pride do nekaterih sprememb. Tako sta Colle Pinzuto in Le Tolfe, ki sta pogosto tudi odločilna odseka, na programu kar dvakrat. Poleg tega sta Strada del Castagno in Montechiara v finalu nova odseka.

Po tem se spet pelje po znanih cestah do Colle Pinzuto in Le Tolfe proti Sieni. Skupno je na Strade Bianche zdaj 15 makadamskih odsekov, kar pomeni skupno 71,5 kilometra neasfaltiranih cest.

Tadeja Pogačarja čaka tako zelo izjemna naloga, če želi ponoviti uspeh iz leta 2022, ko je slavil na tej italijanski klasiki.

Strade Bianche 2024
Foto: Organizator/Strade Bianche