Dobre novice za Pogačarja in Rogliča, ki si lahko oddahneta

Kolesarstvo 11. Jul 20229:56 > 11:28 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Ne le strmi klanci, cestne ovire in dolgi kilometri francoskih cest, najboljši kolesarji sveta so zdaj že vajeni, da je njihova velika ovira v lovu na rumeno majico Dirke po Franciji lahko tudi koronavirus. Z njim pa k sreči ekipi Jumba Visme in UAE Emirates nimata (novih) težav.

Belgijski časnik HLN poroča, da sta med v celoti negativne izvide testov oddali ekipi obeh slovenskih favoritov UAE Emirates in Jumbo Visma, kar pomeni da Tadej Pogačar in Primož Roglič nekoliko bolj mirno začenjata dan počitka na dirki po Franciji, že jutri pa se bosta z ostalimi kolesarji znova podala na ceste, pred nami je nekaj alpskih poslastic. Vodilni na dirki, Tadej Pogačar, je očitno pred novim tednom odlično razpoložen.

Doslej so morali Dirko po Franciji zaradi pozitivnega testa na koronavirus zapustiti Vegard Stake Laengen (UAE Emirates), Geoffrey Bouchard (Ag2r Citroën) in Guillaume Martin (Cofidis). Slednji je bil lani na 8. mestu najboljši Francoz na dirki vseh dirk.

Organizatorji so sporočili, da ob tokratnih testiranjih ni bilo pozitivnih primerov med kolesarji.

Pred nami spektakularen alpski teden

Tour se bo jutri nadaljeval z alpsko uverturo s ciljem na Megeveju, sreda pa znova prinaša gorsko klasiko z dvema ciljema ekstra kategorije, med drugim tudi Col de Galibierjem. Čez ta prelaz je šla tudi 17. etapa Dirke po Franciji leta 2017, ki bo za vedno z zlatimi črkami zapisana v slovensko kolesarsko zgodovino. Takrat je namreč Primož Roglič v velikem slogu osvojil prvo etapno zmago za Slovenijo na največji dirki na svetu.