Drama na etapi dirke po Kataloniji – Italijana so oživljali

Kolesarstvo 21. Mar 202219:26 > 19:32
Foto: Guliverimage

Italijansko kolesar Sonny Colbrelli iz ekipe Bahrain Victorious se je po sprintu in osvojenem drugem mestu v prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil v cilju. Na pomoč je takoj prišla zdravniška služba, ki ga je začela oživljati. Po 45 minutah so kolesarja odpeljali v bolnišnico, poroča portal Cyclingnews. Kolesar je sicer v stabilnem stanju.

Kmalu po tem, ko se je Avstralec Michael Matthews veselil etapne zmage, se je v cilju zgrudil Colbrelli, kot pišejo pri Cyclingnewsu, ki so bili na prizorišču.

Ob masiranju prsnega koša so okoli kolesarja postavili zastor, kmalu pa so na prizorišče prišla še reševalna vozila, ki so ga odpeljala v bolnišnico. Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je Colbrelli sodeč po informacijah iz Španije buden in pri zavesti.

Iz njegove ekipe pa so sporočili: “Colbrelli je na nadaljnjem zdravljenju. Ko je šel v bolnišnico, je bil v stabilnem stanju. Ekipa Bahrain Victorious se zahvaljuje organizatorjem in zdravniškim ekipam za podporo in pomoč,” so zapisali pri ekipi.

Italijan, sicer moštveni kolega Slovencev Mateja Mohoriča, Domna Novaka in Jana Tratnika (ti v Kataloniji ne tekmujejo), je sicer imel nekaj zdravstvenih težav v zadnjem času, na dirki Pariz – Nica je odstopil zaradi bronhitisa, prav tako pa ni nastopil na sobotni preizkušnji Milano – San Remo.

Komentari

Vaš komentar