Drama prvega favorita: najprej aretacija, kasneje odstop

Kolesarstvo 25. Sep 20227:23 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Nizozemskega kolesarskega zvezdnika Mathieuja van der Poela je lokalna policija v Sydneyju aretirala zaradi spora v hotelu, poročata belgijski spletni portal Sporza in za kolesarstvo specializirani medij Velonews. Kasneje je sicer začel cestno dirko na svetovnem prvenstvu v Wollongongu, a po slabih 40 km odstopil.

Van der Poela je lokalna policija aretirala v soboto pozno zvečer po avstralskem času, potem ko se je zapletel v spor s 13- in 14-letnico, ki sta večkrat trkali na njegova vrata v hotelu, piše v poročilu policije iz Novega južnega Walesa.

Ta je zapisala, da naj bi Nizozemec med sporom porinil najstnici. Ena od teh je utrpela lažjo poškodbo roke ob udarcu ob steno, druga pa je padla po tleh. Hotelsko osebje je bilo priča dogodku in kasneje poklicalo policijo.

Van der Poel je potrdil, da je imel bližnje srečanje z najstnicama, a zanikal, da bi ju porinil. Pred cestno dirko, ki se je začela ob 2.15 zjutraj po srednjeevropskem času, je stopil pred sedmo silo in razkril svojo plat hotelskega dogodka.

Priznal, da so imeli zaplet, a zavrnil nasilje

“Drži, imeli smo manjši spor. Šlo je za glasne sosede, tu pa so kar se tega tiče zelo strogi,” je dejal za Sporzo, ki je o tem ponoči prva poročala. “Spat sem šel zgodaj, mladini pa se je zdelo primerno, da neumorno trka na moja vrata. Po nekaj ponovitvah sem imel vsega dovolj, obenem nisem najbolj prijazno dejal, naj nehata. Hotel je poklical policijo, odpeljali so me, vrnil pa sem se šele okoli 4. ure zjutraj,” je še dodal.

To je kasneje potrdila tudi avstralska policija. Ta je Nizozemca aretirala v hotelu Grand Parade Brighton-Le-Sands v Sydneyju, kjer je nastanjena njegova reprezentanca.

Foto: Guliverimage

V hotelsko sobo se je vrnil ob 4. uri, nato pa mentalno skrušen odstopil na dirki

Van der Poelu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali na policijsko postajo Kogarah, zaradi dveh obtožb fizičnega napada na mladoletni osebi pa se bo moral v torek zagovarjati na sodišču, piše Velonews. Ta je pridobil poročilo lokalne policije, v katerem piše tudi, da so Nizozemcu odvzeli potni list. Po plačilu varščine so ga izpustili, v hotelsko sobo pa se je vrnil ob 4. uri zjutraj po avstralskem času. Kasneje je začel cestno preizkušnjo, a po dobrih 35 km odstopil. Najverjetneje za vsega kar se mu je dogajalo s policijo ni bil dorasel najhujšim naporom.

Sedemindvajsetletni Nizozemec je bil sicer eden od treh glavnih favoritov za cestno dirk poleg Belgijca Wouta Van Aerta in Slovenca Tadeja Pogačarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje