Drama v štabu belgijske kolesarske reprezentance

Kolesarstvo 30. Sep 202117:06 0 komentarjev
Van Aert in Evenepoel. Foto: guliverimage

Mladi belgijski kolesar Remco Evenepoel je po belgijskem razočaranju na domačem svetovnem prvenstvu v javnosti kritičen do belgijske reprezentance in trenerja Svena Vanthourenhouta. S prvim zvezdnikom Belgije Woutom Van Aertom sta se znašla na nasprotnih bregovih.

V belgijski kolesarski reprezentanci so odnosi po svetovnem prvenstvu vse prej kot rožnati. Remco Evenepoel je namreč namignil na to, da je bil v izjemni pripravljenosti, da bi v nedeljo postal svetovni prvak. A priložnosti, da se dokaže, ni dobil, saj se je belgijska reprezentanca do zadnjega držala plana, da do naslova pomaga Woutu Van Aertu. To se domačinom na koncu ni izšlo, Belgijci so namreč ostali celo brez medalje. Četrto mesto je zasedel Jasper Stuyven.

Evenepoel je po prvenstvu medijem priznal: “Pred svetovnim prvenstvom smo imeli sestanek. Sploh mi ni bilo jasno, kaj točno se od mene pričakuje. Konkretnega odgovora nisem dobil.” Mladi belgijski zvezdnik je dodal: “Vprašal sem, ali bom v določenem scenariju prišel do priložnosti, da napadam zmago. Odgovor je bil jasen: ne!”

“Taktika je bila, da je Van Aert vodja, Jasper Stuyven pa njegova menjava. Trenerju sem povedal, da je to zamujena priložnost, za vse nas,” je še bil kritičen Evenepoel, ki se je vseeno okitil z medaljo, in sicer na kronometru nedeljo pred tem. Osvojil je bron, Van Aert pa srebro.

Van Aert in Evenepoel sta prejšnjo nedeljo skupaj stala na zmagovalnem odru. Zlato v kronometru je odnesel Italijan Filippo Ganna. Foto: guliverimage

Van Aert presenečen nad dejanji reprezentančnega kolega

Mlademu rojaku je že odgovoril tudi prvi zvezdnik belgijske reprezentance Wout Van Aert: “Remcovo dejanje me je zelo zmotilo. Na prvenstvo smo šli kot ekipa. Želim se zahvaliti trenerju, da nas je povezal v celoto.” Ekipni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma je dodal: “Evenepoel je pristal na taktiko, za katero smo se dogovorili. Čudno je, da je sedaj naredil obrat za 180 stopinj.”

“Pričakoval sem, da bomo deležni kritik, saj nismo zmagali v Flandriji. To lahko sprejmem, saj ni vse delovalo popolno. A mislim, da ni dobro, da nekdo znotraj ekipe govori za našimi hrbti,” je bil do svojega tovariša kritičen Van Aert. Dodal je še: “Remco je medijem povedal veliko več, kot nam na ekipnem sestanku.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!