Druga etapa Jakobsnu, Roglič padel na tretje mesto

Kolesarstvo 7. Mar 202216:09 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Na drugi etapi kolesarske dirke od Pariza do Nice je Primož Roglič v cilj prišel z vodilno glavnino in v skupnem seštevku z drugega mesta zdrknil na tretje. Etapne zmage se je razveselil Nizozemce Fabio Jakobsen, v rumeni majici vodilnega pa ostaja Christophe Laporte. Luka Mezgec je danes zablestel s četrtim mestom.

Za francoskim kolesarjem Roglič zaostaja enajst sekund, med njiju je vrinjen Belgijec Wout Van Aert, ki za Laporteom zaostaja pet sekund.

Deset kilometrov pred ciljem se je Roglič znašel v težavah, saj je glavnina zaradi vetrnega ešalona razpadla, slovenski zvezdnik je skupaj z ostalimi kolesarji v zaključni fazi etape ujel priključek in etapo končal brez zaostanka za vodilnim.

Jumbo Visma se je moral po nedeljski trojni zmagi danes zadovoljiti z drugim in tretjim mestom, saj je Laportea in Van Aerta za pol dolžine kolesa v ciljem šprintu ugnal Jakobsen (Quick-Step). Četrti je črto prečkal Luka Mezgec (Team BikeExchange – Jayco).

Dirka vzhajajočega sonca se nadaljuje jutri s še eno ravninsko etapo (190 km) od Vierzona do Dun-le-Palestela, ki naj ne bi bistveno premešala vrstnega reda v skupnem seštevku.

Večje spremembe v njem lahko pričakujemo v četrtek na gorski etapi, končna odločitev o zmagovalcu pa bo padla konec tedna z dvema gorskima etapama.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!