Dvomov o prihodnosti Primoža Rogliča je konec

Kolesarstvo 4. Okt 202211:35 0 komentarjev
Primož Roglič. Foto: Guliverimage

Ob vse ostrejši konkurenci v super kakovostni ekipi Jumba Visme se je v zadnjih dneh odpiralo vprašanje - bo Primož Roglič v prihodnosti še dirkal za eno najboljših, če ne najboljše moštvo na svetu? Govorice je v pogovoru za italijansko Gazzetto zatrl njegov zastopnik Mattia Galli.

Roglič ostaja v Jumbo Vismi, s katero ima pogodbo podpisano do leta 2025,” je besede Gallija razkril eden najbolje obveščenih novinarjev v svetu kolesarstva Ciro Scognamiglio. S tem bodo morda vendarle utišane govorice, ki slovenskega šampiona v zadnjih tednih intenzivno selijo v super bogato britansko ekipo Ineos Grenadiers, ki ob poškodovanem Eganu Bernalu še vedno išče kolesarja, na katerega bi stavila vse karte predvsem na Dirki po Franciji 2023.

Kakšna bo Rogličeva vloga?

O Rogličevi prihodnosti se sicer v zadnjih dneh pojavlja veliko vprašanj. Ob dejstvu, da se je v zadnji sezoni dokončno med kolesarske super zvezdnike izstrelil Danec Jonas Vingegaard, mnogi menijo, da pri Jumbo-Vismi Zasavec ne bo več dobil priložnosti za tisto, kar si v bogati karieri še tako zelo želi – osvojiti Dirko po Franciji.

32-letnik se je sicer vse od odstopa na Dirki po Španiji zavil v popoln medijski molk, poškodba pa mu je tudi preprečila nastope na svetovnem prvenstvu in jesenskih klasikah, ki kolesarsko elito še čakajo v zaključku sezone. Naslednjo bo očitno Roglič znova začel kot kolesar nizozemske ekipe, še vedno pa ni jasno, kakšna bo njegova vloga v zvezdniški zasedbi Jumba-Visme in kaj bodo njegovi osrednji cilji sezone 2023.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!