Pogačar zamudil odločilni napad, zmagal van der Poel

Kolesarstvo 30. Mar 202217:03 > 17:351 komentar
Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar je na tlakovani klasiki Dwars door Vlaanderen končal na 10. mestu. Pogačar je zamudil odločilni napad skupine, v kateri je bil tudi zmagovalec Mathieu van der Poel. V zaključku sta združila moči z Janom Tratnikom, ki je končal na devet mestu, toda vodilna skupina je bila predaleč. Slovenskega kolesarskega asa že v nedeljo čaka nova preizkušnja, saj bo nastopil na Dirki po Flandriji.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) je zmagovalec enodnevne klasike Dwars door Vlaanderen, potem ko je skupina osmih kolesarjev v zadnjih kilometrih napadala drug drugega, je bil prav van der Poel na pravem mestu ob pravem času.

Mathieu van der Poel je bil v sprintu premočan. Foto: Guliverimage

Nizozemec je zamudil več poznih napadov, vendar je v zadnjem odločilnem napadu 1,5 km pred ciljem ujel Tiesja Benoota (Jumbo-Visma) in nato z dolgim sprintom do ciljne črte prišel do zmage.

Benoot je zasedel drugo mesto, tretji je bil Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), četrti pa Victor Campenaerts (Lotto Soudal). Stefan Küng (Groupama-FDJ) in Ben Turner (Ineos Grenadiers) sta bila prav tako v skupini, ki se je 80 km pred ciljem napadla na vzponu Berg Ten Houte in Kanarieberg.

Nils Politt (Bora-Hansgrohe) in Kelland O’Brien (BikeExchange-Jayco) sta bila prav tako v pobegu, vendar v zaključku nista uspela držati stika z zmagovalcem.

Pogačar zamudil napad

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zamudil odločilni napad, dejal je še, da ga je nekoliko upočasnil padec. Poskušal je zasledovati s samostojnim napadom, vendar je na koncu popustil in se pridružil skupini zasledovalcev. Zadnjih 50 km so ohranjali zaostanek pod minuto, vendar jim ni uspelo ujeti osmih kolesarjev, ki so ostali spredaj.

Pogačar je bil na razgibanih, pogosto tlakovanih flandrijskih cestah videti močan in v dobri formi, vendar je pred dirko po Flandriji zagotovo dobil dragocene izkušnje o klasičnih dirkah.

“Danes sem res garal. Počutil sem se dobro, vendar zagotovo nisem bil najmočnejši v vodilni skupini. Nekajkrat sem moral zmanjšati zaostanek in to me je zelo bolelo, vendar mislim, da sem odpeljal odličen finale. Videl sem že, da je bil Tiesj res močan in da si zasluži tudi drugo mesto,” je v cilju dejal Mathieu van der Poel.

“Napadli smo na Berg Ten Houte in sodelovanje je bilo res dobro. Vsi smo bili res močni fantje in skoraj nemogoče nas je bilo ujeti,” je še dodal današnji zmagovalec.

Končni vrstni red:

1 Mathieu van der Poel (Niz) Alpecin-Fenix 4:05:39
2 Tiesj Benoot (Bel) Jumbo-Visma +0,01
3 Thomas Pidcock (VB) Ineos Grenadiers +0,05
4 Victor Campenaerts (Bel) Lotto Soudal +0,05
5 Nils Politt (Nem) Bora-Hansgrohe +0,05
6 Stefan Küng (Švi) Groupama-FDJ +0,05
7 Kelland O’Brien (Avs) BikeExchange-Jayco +0,05
8 Ben Turner (VB) Ineos Grenadiers +0,05
9 Jan Tratnik (Slo) Bahrain Victorious +2,08
10 Tadej Pogačar (Slo) UAE Team Emirates +2,08

Komentari

Vaš komentar