Ekipe se predstavijo: Rogliča zasenčil ekipni kolega

Kolesarstvo 29. Jun 202222:33 > 22:39 0 komentarjev
Foto: guliverimage

V petek se na Danskem začenja 109. izvedba Dirke po Franciji. Danes so prvič na oder stopile vse ekipe, ki se bodo tri tedne borile za rumeno majico.

Največ pozornosti je požela ekipa Jumbo-Visma. A ne zaradi Primoža Rogliča, temveč zaradi njegovega ekipnega kolega, domačina Jonasa Vingegaarda. “Zame je to zelo čustveno. Rad bi se zahvalim vsem za topel sprejem,” je vsem prisotnim povedal lanski podprvak Toura, ki bo letos skupaj z Rogličem sokapetan nizozemske ekipe.

Tour se letos namreč začne na Danskem s petkovim kronometrom. Roglič je na današnji novinarski konferenci pred Tourom povedal: “Pogačarja lahko premagamo samo tako, da dirkamo kot ekipa. Imamo ogromno individualne kvalitete in če bomo dobro sodelovali, smo lahko konkurenčni. Verjamemo pa, da ga lahko premagamo. Strategija je takšna, da preživimo prvi teden in potem naredimo načrt, kako se lotiti Pogačarja. Sam najbolje vem, da je potrebno biti na vsaki etapi stoodstoten in tako se tudi pripravljam na dirko.”

Foto: guliverimage

Na predstavitvi ni manjkal niti lanski zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar. Njegova ekipa je na odru štela le sedem kolesarjev: Matteo Trentin je namreč oddal pozitiven test na covid-19, zato ga bo na startu zamenjal Švicar Marc Hirschi.

Foto: guliverimage

Poleg omenjene dvojice si lahko na letošnjem Touru obetamo vrhunskih uspehov še treh slovenskih kolesarjev: barve ekipe Bahrain – Victorious zastopata Matej Mohorič in Jan Tratnik, Luka Mezgec pa bo še tretjič zapored med osmerico ekipe BikeExchange.

Prisotni v danski prestolnici Kobenhavn so pričarali pravljično vzdušje, ki bo kolesarje spremljalo skozi prve tri danske etape, najverjetneje pa tudi čez celoten Tour.

Letošnjo Dirko po Franciji bomo podrobno spremljali tudi na naši spletni strani. Poleg vseh tematskih člankov, ki jih lahko dnevno pričakujete do petkovega starta, in spremljanja vseh etap v živo, za tiste, ki jim kolesarstvo ni najbolj poznano, pripravljamo rubriko ABC Toura. V njem bomo odgovarjali na najbolj preprosta vprašanja o dirki leta.

Vsak dan po etapi pa bomo s pomočjo kolesarskega strokovnjaka pripravili še pregled dneva in napoved naslednjega v rubriki Čez balanco. V njej bodo izmenično sodelovali Miha Koncilija, Valter Bonča, Marko Kump, Uroš Murn, Gorazd Penko in Janez Brajkovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!