Evenepoel zažugal Rogliču in Jumbo-Vismi

Kolesarstvo 11. Maj 202319:26 1 komentar
Roglič Evenepoel
Foto: Profimedia

Remco Evenepoel je po šesti etapi dirke po Italiji brez dlake na jeziku spregovoril o Primožu Rogliču in izrazil prepričanje, da skupaj s celotnim moštvom Jumbo-Visma kaže znake nervoze.

Primož Roglič je imel na zadnjih dveh etapah, ki naj bi za konkurente za skupno zmago minili brez večje drame, precej težav. Na deževno sredo je šest kilometrov pred ciljem padel, a uspel ujeti glavnino. V četrtek mu je 16 kilometrov pred ciljem v Neaplju ponagajalo še kolo, ko je moral znova loviti priključek. Tako je dvakrat trošil nekaj dodatne energije, ki bi mu prav prišla na precej zahtevnejši petkovi etapi.

“Predrl sem pnevmatiko, ko sem se poskušal prestaviti v sprednji del glavnine. Na srečo smo lahko hitro zamenjali kolo. Tudi zaradi dobrega dela mojih pomočnikov, smo se hitro vrnili v glavno skupino,” je po šesti etapi dejal Roglič.

Na sedmi etapi pričakujemo prva prava neposredna merjenja moči favoritov, ko je na sporedu prvi zahtevnejši gorski cilj – Gran Sasso d’Italia na nadmorski višini 2.130 metrov. Gre za vzpon prve kategorije v dolžini kar 26,4 kilometra, s 3,4 odstotka povprečnega naklona. Napornih bo predvsem zadnjih pet kilometrov, ko se povprečni naklon poviša na 8,2 odstotka, najstrmejši del pa poskoči do 13 odstotkov.

Profil 7. etape. Foto: Giro d’Italia

“Pripravljen sem. Številni fantje težko pričakujejo to etapo. Pričakujem dober boj in se ga tudi veselim,” je glede petkove etape dejal Roglič, medtem ko športni direktor Jumbo-Visme Marc Reef dodaja: “Primož kaže dober obraz, zato smo lahko optimistični. Včeraj je padel, a za njim je dobra noč. Tudi danes smo se uspeli prebiti skozi vse težave. Za jutri pa imamo že sestavljen načrt.”

Remco: Roglič je nervozen

Roglič ima pred roza majico Norvežana Andreasa Leknesunda (DSM) minuto in 12 sekund zaostanka. Bolj skrbi razlika 44 sekund do Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step), ki si je večino prednosti privozil na uvodnem kronometru. Prav iz tega razloga pred petkom kar poka od samozavesti.

“Zdi se mi, da je Roglič nervozen. Ve, da zaostaja 44 sekund. Člani Jumbo-Visme v glavnini kažejo znake nervoze, veliko se prerivajo, a to je njihov stil. Za zdaj sem jaz najmočnejši,” ni prav nič ovinkaril Belgijec, sicer znan po neposrednih izjavah.

Remcu gre v nos letošnja zmaga Rogliča na dirki po Kataloniji, ko si je hitro privozil nekaj prednosti in mu nato le sledil ter onemogočil vse napade. Tokrat je položaj obraten, napadati bo moral Slovenec. “Bomo videli jutri, če bo poskušal nadoknaditi nekaj časa,” je še pripomnil Evenepoel, prepričan, da je pripravljen na vse.