Ganna v Torinu ponovil lanski uspeh z Gira

Drugi športi 8. Maj 202120:00 > 20:01
Filippo Ganna
Filippo Ganna (Foto: Alessandro Bremec/LaPresse via AP)

S kronometrom v Torinu se je začela že 104. Dirka po Italiji, na kateri pedala vrtita tudi dva slovenska kolesarja. Zmaga je tokrat ostala doma, slavil je Filippo Ganna. Jan Tratnik je zasedel 23. in Matej Mohorič 38. mesto.

Tokratni kronometer je štel komaj 8,6 kilometra dolžine od kar 3479 kilometrske dirke. Filippo Ganna (Ineos) je kratko etapo prevozil v času osmih minut in 48 sekund in tako ponovil lanski uspeh, ko je Dirko po Italiji prav tako odprl z zmago na prvi etapi, takrat v Palermu.

Po letih 1961 in 2011 je bil začetek dirke sicer še tretjič v nekdanji prestolnici Torinu, s čimer so organizatorji obeležili 160. obletnico nastanka Italije.

Aktualni svetovni prvak v kronometru je uspešno odbil napada kolesarja Jumbo Visme Edoarda Affinija in kandidata za skupno zmago Tobiasa Fossa. Zaostala sta deset oziroma 13 sekund.

Veliko časa sem v cilju čakal na vročem stolčku trenutno vodilnega, zdaj sem končnu tukaj in se lahko sprostim,” je po zmagi dejal Ganna in nadaljeval: “Rekel sem si Filippo, samo na polno, poslušaj navijače ob cesti, če bodo kričali tvoje ime, boš lahko vozil zelo hitro.”

Na dirki sta tudi dva Slovenca. Matej Mohorič je s časom 9:25 osvojil 38. mesto, boljši na kronomentrih Gira še ni bil. Manj zadovoljen je bil s svojim nastopom Jan Tratnik, ki velja za dobrega kronometrista in je ciljal na prvo deseterico. Bil je pred Mohoričem, a s 23. mestom zaostal za svojimi pričakovanji.

V nedeljo bodo na svoj račun prišli šprinterji. Na sporedu je ravninska etapa od Stupinigija do Novare v dolžini 179 kilometrov.

Komentari

Vaš komentar