Pogačarju do nove zmage zmanjkalo nekaj metrov

Kolesarstvo 6. Maj 202414:59 > 17:23 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil tudi na tretji etapi dirke po Italiji v središču pozornosti. V etapi, ki je bila namenjena sprinterjem, je bil Slovenec v igri za zmago do zaključnih metrov. Zmage se je na koncu veselil Tim Merlier.

Tretja etapa je bila na papirju pisana na kožo sprinterjem, toda Tadej Pogačar je skoraj preprečil šov sprinterjev.

Slovenec je najprej dobil dve dodatni bonifikacijski sekundi na vmesnem sprintu dobrih 20 kilometrov pred ciljem, v zaključnih kilometrih pa je sprva sledil pospeševanju Danca Mikkela Honoreja (EF Education-EasyPost), nato pa sam napadel.

Pogačarju je sledil le Geraint Thomas, na koncu so se za etapno zmago vendarle pomerili sprinterji, ki so šele 200 metrov pred ciljem ujeli slovenskega kolesarja, ki je na koncu v cilj prišel v času zmagovalca.

“Lepo je bilo malce pretegniti noge,” je za organizatorje Gira dejal Pogačar in ocenil etapo: “Danes smo sproščeno dirkali dve uri, nato so se najprej odlepili sprinterji, zatem pa se je razpolovila še glavnina. Vsi smo se lovili med sabo. Na koncu je bil še majhen klanec, na katerem sem pokril Honorejev napad. Videl sem, da imava prednost, Thomas se nama je priključil in smo poskusili. Vseeno je bolje biti spredaj, kot v kaosu glavnine.”

Kljub temu je 25-letnik še povišal svojo prednost v skupnem seštevku, ta sedaj znaša 46 sekund pred Thomasom.

“Tega ni bilo v načrtu, skušal sem se zgolj izogniti težavam. Fantje so opravili izjemno delo. Potem sem videl Honoreja in Pogačarja ter se odločil slediti. Pogačar je bil tako hiter, da sem ga komaj držal. Dejal sem mu, da sem utrujen in še nekaj zadnjih besed. Skušal sem mu pomagati, a nisem mogel. Presenečen sem bil, da imava tako veliko prednost, a sem hkrati vedel, da nas bodo sprinterji ujeli, saj mu nisem mogel pomagati pri narekovanju ritma,” je po etapi za Eurosport dejal 37-letni Valižan.

V četrtek bo na sporedu še ena pretežno ravninska etapa od mesta Acqui Terme do Andore (190 km). Sredi etape bodo morali sicer sprinterji “preživeti” vzpon na Melogno (7,5 km/4,8 %).

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

V ŽIVO: dirka po Italiji, 3. etapa:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!