Huda poškodba Marka Cavendisha

Kolesarstvo 22. Nov. 202114:26 > 14:321 komentar
Delite:
Mark Cavendish po padcu. Foto: guliverimage

Mark Cavendish, skupaj z Eddyjem Merckxom rekorder po številu etapnih zmag na touru, se je med vikendom ob padcu na velodromu huje poškodoval. Šestintridesetletnemu Cavendishu so se sesedla pljuča, ob tem pa si je zlomil še dve rebri.

Na velodromu v belgijskem Gentu se kolesari v sklopu šestdnevnega prestižnega tekmovanja. “Cavendisha so takoj prepeljali v bolnišnico v Gentu, kjer je opravil številna testiranja. Ta so pokazala, da so se mu v manjšem obsegu sesedla pljuča, na levi strani pa si je zlomil dve rebri. Čez noč je ostal na opazovanju, že danes pa bo lahko zapustil bolnišnico,” so danes zapisali pri Cavendishevi ekipi Deceuninck Quick-Step.

Ob padcu so se Cavendishu sesedla pljuča, zlomil pa si je dve rebri.

Na velodromu je kolesaril tudi Belgijec Jasper De Buyst, kolesar ekipe Lotto Soudal, ki je po dogodku povedal, da je bila na stezi prisotna voda. “Krog pred padcem Cavendisha sem opazil spolzko progo, na kateri je bila celo voda. Upočasnil sem se, v naslednjem krogu pa je šlo vse narobe.”

Britanec je na letošnjem Touru sicer dobil štiri etape in s tem ujel rekord Eddyja Merckxa po številu etapnih zmag. Sedaj je letvica postavljena pri številki 34. Kolesar z otoka Man je skozi kariero sicer večkrat tekmoval na velodromu in bil leta 2005 svetovni prvak v madisonu, v cestnem kolesarstvu pa je med poklicno športno potjo zabeležil kar 156 zmag.

Cavendish je noč preživel v bolnišnici, kmalu pa naj bi se že vrnil domov.

Cavendisha so takole odpeljali iz dvorane v bolnišnico. Foto: guliverimage

 

 

 

Komentari

Vaš komentar