Huda poškodba slovenskega kolesarskega upa

Kolesarstvo 19. Apr 202416:03 1 komentar
Erazem Valjavec
Erazem Valjavec. Foto: Profimedia

Erazem Valjavec je na mladinski dirki Strade Bianche grdo padel in si zlomil ključnico, je za MMC povedal njegov oče Tadej Valjavec.

Padec se je zgodil pri hitrosti 60 kilometrov na uro, Erazem Valjavec pa je bil v vodilni skupini na dirki, piše MMC.

17-letnika so prepeljali v bolnišnico v bližini Rima. Ni še znano, ali je dobil še kakšne druge poškodbe, gotovo pa ga čaka daljše okrevanje.

Valjavec je bil sicer v odlični formi, ne nazadnje je na mladinski izvedbi dirke Pariz-Roubaix zasedel drugo mesto, premagal ga je le rojak Jakob Omrzel.

Erazem Valjavec kolesari za belgijsko ekipo ACROG-Tormans. Sedemnajstletnik se je med mladinci dokazal že lani, ko je bil drugi na mladinskem državnem prvenstvu v kronometru ob tem pa je zasedel drugo mesto tudi na belgijski dirki Menen Kemmel Menen. Letos je dirko med Kuurnom in Bruslom končal kot tretji.

Letošnjo kolesarsko sezono spremljajo številni padci. Mladi kolesar je naslednji v nizu, ki je pristali na tleh. Med drugim so padli številni, tudi slovenski kolesarji: Primož Roglič, Matej Mohorič, Jan Tratnik. Hudo jo je skupil tudi aktualni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard, v padce so bili udeleženi še Jay Vine, Remco Evenepoel, Wout Van Aert

Erazem je sin Tadeja Valjavca, nekdanjega vrhunskega slovenskega kolesarja. 47-letnik je dirko po Franciji leta 2008 končal na odličnem devetem mestu, enako tudi Giro 2004. Leta 2003 in 2007 je postal slovenski državni prvak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje