Iskreni Jonas Vingegaard: Noro je, da bomo dirkali proti Primožu

Kolesarstvo 27. Dec 202315:44 0 komentarjev
Roglič Vingegaard
Foto: Profimedia

Po osmih letih se je Primož Roglič poslovil od Jumbo-Visme in bo že čez nekaj dni tudi uradno postal član Bore Hansgrohe. O odhodu Slovenca se je za nizozemski Wielerflits razgovoril tudi zdaj že nekdanji moštveni kolega Jonas Vingegaard. Danec ni skrival, da bo družbo aktualnega prvaka Gira močno pogrešal, obenem pa opozarja, da bo zaradi poznavanja ekipne taktike morda prav Roglič glavni tekmec na dirki po Franciji.

Jonas Vingegaard, zmagovalec zadnjih dveh izvedb dirke po Franciji, se zaveda, da ga v prihodnjem letu na Touru morda čaka najtežja naloga v lovu na rumeno majico. Če je moral lani in letos za najvišjo stopničko v Parizu premagati ‘le’ Tadeja Pogačarja, mu prihodnje poletje poleg Remca Evenepoela nasproti stal še en Slovenec. Do nedavnega še moštveni kolega, zdaj pa veliki rival. Primož Roglič.

“Naslednje poletje bomo kar štirje kolesarji z zelo dobrimi možnostmi za skupno zmago. Moramo narediti zelo dober načrt, nato pa bomo videli, kaj lahko naredimo v boju za tretjo zaporedno rumeno majico. Skušali bomo spet z njo priti v Pariz. Opa, moram reči Nica,” se je Danec pošalil na račun spremembe zaključnega dne – zaradi olimpijskih iger v francoski prestolnici tam prvič v zgodovini ne bo konca Toura.

Nato pa so se začele pohvale na račun Rogliča, ki je po koncu letošnje sezone napovedal selitev k Bori Hansgrohe. Uradno bo član bavarske zasedbe postal s prvim januarjem 2024. “Primož je res zelo močan in resen tekmec. Ja, Primož lahko še vedno zmaga na Touru. Leta 2020 je bil zelo blizu in takrat je kolesaril na zelo visoki ravni. Morali bomo dati vse od sebe, da ga bomo premagali. Seveda pa moramo biti pozorni tudi na ostala dva konkurenta.”

Toliko močnih plati …

Danski šampion, ki je v letih 2021 in 2022 izkoristil padca in predčasna odhoda Rogliča s Toura, letos pa se je Zasavec osredotočil na Giro in ga tudi osvojil, je priznal, da bo kar čudno tekmovati s slovenskim zvezdnikom. “Za to ekipo je nastopal zadnjih osem let, tako je bil zraven vseh zadnjih pet, odkar sem sam v tem moštvu. Zdaj ga ne bo več, to bo res velika sprememba. Od sotekmovalca do enega največjih tekmecev. Vedno sva kolesarila skupaj, če sva bila na isti dirki. Pomagal mi je z vsem, kar sem moral vedeti o kolesarstvu. Zdaj pa bo tekmec. Noro je, ko pomislim, da bom moral dirkati proti njemu,” je bil iskren 26-letnik.

Kaj pa za taktične načrte Jumbo-Visme oziroma Visme-Lease a Bike, kot se bo ekipa imenovala po novem letu, pomeni, da Roglič pozna notranje strukture moštva? “Na to se moramo navaditi. On ve, v čem smo dobri, toda tudi mi poznamo njegove prednosti. A kaj, ko ko jih ima toliko, da ne morem našteti vseh. Primož je res močan kolesar. V vseh pogledih dirkanja je dober, za povrh pa je še mentalno zelo močan. Res bo težak tekmec,” je še enkrat poudaril Vingegaard.

Dirka po Franciji 2024 bo na sporedu od 29. junija do 21. julija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!