Jumbo in Ineos sta se oglasila na temo Primoža Rogliča

Kolesarstvo 29. Jul 202216:29 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Primož Roglič zapušča ekipo Jumbo Visma in se seli v Ineos? Ekipi sta se odzvala na govorice o morebitnem velikem prestopu.

Potem ko je dobro obveščeni Wierflits zapisal, da se bogati Ineos zanima za usluge Primoža Rogliča, je završalo v kolesarski karavani. Vse je šlo tako daleč, da sta na govorice, ki so postajale vse glasnejše, odzvali tudi obe ekipi.

Velonews je bil v kontaktu z obema direktorjema klubov in oba sta zanikala pogovore o morebitnem prestopu slovenskega šampiona.

Veljavna pogodba do leta 2025

Roglič ima sicer veljavno pogodbo z nizozemsko ekipo vse do leta 2025, a po dveh zaporednih odstopih ma Touru in izjemni predstavi njegovega sotekmovalca v ekipi Jonasa Vingegaarda, so bili mnogi mnenja, da Rogla v ekipi nima več zagotovljenega kapetanskega mesta in da je njegovih sanj o Touru pri ekipi Jumbo konec, a Nizozemci nad odličnim Rogličem še niso obupali.

Bo nared za Vuelto?

Bolj kot Rogličev prestop v drugo ekipe lahko navijače Jumbo Visme skrbi njegov nastop na Vuelti, saj je njegova udeležba zaradi poškodb s Toura še vedno pod vprašanjem. Slovenski as si je v peti etapi izpahnil ramo in poškodoval hrbtenico.

Španska pentlja, ki jo bo Roglič naskakoval še četrtič zapored, se začenja 19. avgusta.