Kolesarska legenda: Evenepoel je boljši od Pogačarja

Kolesarstvo 1. Nov 202213:441 komentar
Foto: Guliverimages

Po nedavno končani kolesarski sezoni 2022 se je upokojilo kar nekaj zvenečih imen tega športa. Med njimi zagotovo izstopa svetovni prvak iz leta 2018 Alejandro Valverde. Španec, ki je v karieri vpisal kar 133 profesionalnih zmag, je v pogovoru za Cyclingnews izpostavil, da najboljša kolesarja na svetu nista niti Jonas Vingegaard niti Tadej Pogačar.

42-letni Španec se v teh dneh mudi v Aziji, kjer se je z nekaterimi pomembnimi akterji iz sveta kolesarstva, udeležil kriterija Tour de France, ki ga je gostil Singapur. Dirko je sicer dobil član Jumba Visme in zmagovalec Dirke po Franciji Jonas Vingegaard, a v številnih intervjujih, ki jih v dneh po svoji upokojitvi te dni različnim medijem daje Alejandro Valverde, kot najboljšega kolesarja sveta označuje mladega belgijskega šampiona Remca Evenepoela.

Foto: Profimedia

Remcu nihče ne pride niti blizu

“Če bo nadaljeval to, kar kaže trenutno, me bo presegel,” je prepričan Valverde, ki je v svoji karieri poleg sedmih medalj s svetovnih prvenstev osvojil tudi Dirko po Španiji.

“Je zelo mlad, a je že svetovni prvak. Zmagal je tudi na Vuelti, v Liègu, San Sebastiánu, to je zares impresivno. Zame je, trenutno, najboljši na svetu. Tadej Pogačar je izjemen, a Remco počne stvari, ki presenetijo vse. V primerjavi z ostalimi je enostavno superioren. Trenutno mu v svetovnem merilu nihče ni niti blizu,” razmišlja sveže upokojeni kolesarski šampion.

Komentari

Vaš komentar