Kot da bi mu pri vsakem vrtljaju nekdo zarival nož v hrbet

Kolesarstvo 8. Jul 202220:01 > 20:03 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Čeprav so pri Jumbo Vismi na današnji etapi s ciljem v Vogezih z Jonasom Vingegaardom na drugem in Primožem Rogličem na tretjem mestu zasedli mesti prvih dveh poražencev za velikim zmagovalcem Tadejem Pogačarjem, so pri nizozemski ekipi zadovoljni s predstavo. Sploh z junaškim kolesarjenjem Rogliča, ki kljub bolečinam vztraja na vrhunskem nivoju.

Po grdem padcu in izpahu rame v sredini zloglasni etapi na kockah Severnega pekla je bila prihodnost Primoža Rogliča na letošnjem Touru negotova. Ko se je včeraj pojavil na startu šeste etape, je bil to prvi pozitiven znak. Za drugega je poskrbel z devetim mestom včeraj Longwyju, da je kljub bolečinam v vrhunski formi, pa je dokazal na današnji etapi na La Planche des Belles Filles.

Zasavec je vse do zaključka namreč držal stik z vodilnim dvojcem, Pogačarjem in Vingegaardom, ter se po njunem medsebojnem obračunavanju na koncu zadovoljil s tretjim mestom z 12 sekundami zaostanka. Skupno je iz 28. napredoval na 13. mesto, za Pogačarjem pa zdaj zaostaja 2:45.

Ni vedel, kaj pričakovati

“Super vesel sem, da sem končal še eno etapo. Ob vsakem vrtenju pedal se počutim, kot da bi mi nekdo v hrbet zabadal nož. Glavni cilj je, da se prebijem skozi te etape in s časom povsem okrevam. Res sem zadovoljen s svojo predstavo. Iz izkušenj vem, da ko si poškodovan, nikoli ne veš, kaj pričakovati. Zato grem iz dneva v dan. Zaključek je bil zelo strm, imel sem veliko težav priti do vrha v zadnjih 200 metrih,” je po sedmi etapi dejal aktualni olimpijski prvak v kronometru.

Roglič (na fotografiji levo) je kljub bolečinam zaostal le za Pogačarjem in Vingegaardom. Foto: Guliverimage

Izkoristiti številčno prednost

Nekoliko bolj z mešanimi občutki pa je etapo v Vogezih končal Vingegaard. Ta je po sredini etapi prevzel mesto prvega kapetana pri nizozemski ekipi, danes pa je bil zelo blizu etapni zmagi. Vseeno se Pogačar ob koncu ni dal. Danec je v cilj prišel z istim časom, skupno pa s 35 sekundami zaostanka za rumeno majico napredoval na drugo mesto.

“Super sem vesel, da sem se počutil zelo močnega. A obenem je bilo zelo tesno, zato škoda, da me je Tadej uspel prehiteti v zadnjih desetih metrih. Vseeno sem zadovoljen s svojo predstavo. Da smo kot ekipa končali kot drugi in tretji, je dokaz, da imamo dva res močna kapetana, kar moramo izkoristiti v našo prid v gorah v prihajajočih etapah.”

Vingegaard je bil blizu premierni etapni zmagi na Touru. Foto: Guliverimage

Skušali bodo otežiti Pogačarjevo pot do trojčka

Vtise po prvem tednu dirkanja pa je zbral tudi športni direktor ‘čebel’ Griescha Niermann: “Jasno je bilo, da Pogačar želi zmagati na tem klancu. Svojo nalogo je opravil perfektno. Če bi mi kdo pred današnjim dnem ponudil drugo in tretje mesto naših kolesarjev, sploh z ozirom na grdo Rogličevo nesrečo v sredo, bi takoj sprejel. V avtomobilu nismo ničesar videli, le slišali smo, da je šel Jonas v zaključku v napad. Malo je manjkalo, pa bi zmagal. Škoda, a to je dirkanje in življenje. Upamo, da bomo lahko Pogačarju otežili dirko v naslednjih dveh tednih, drugače bo Tour dolgočasen.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!