Letošnji Tour brez rekorderja Cavendisha

Kolesarstvo 27. Jun 202216:50 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Mark Cavendish (Quick-Step) ne bo branil zelene majice na letošnjem Touru. Belgijska ekipa, na čelu z generalnim direktorjem Patrickom Lefeverejem, Britanca ni vključila med osmerico za Dirko po Franciji. Tam ne bo tudi svetovnega prvaka.

Mark Cavendish je skupaj z Eddyjem Merckxom rekorder po številu etapnih zmag na Dirki po Franciji. Na lanski izvedbi dirke se je z legendarnim Belgijcem izenačil pri številki 34. Novega rekorda letos ne bo postavil, saj ga belgijska ekipa ni izbrala za francosko pentljo.

37-letni Britanec je za novico, kot je zapisal na svojem Instagram profilu, izvedel kar preko družbenih omrežjih.

Med osmimi kolesarji ekipe Quick-Step na Touru ne bo tudi svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa. Francoz je imel v letošnji sezoni veliko nesreče s padci in posledično s poškodbami, zato za nastop na tritedenski dirki ni nared.

Letošnjo Dirko po Franciji bomo podrobno spremljali tudi na naši spletni strani. Poleg vseh tematskih člankov, ki jih lahko dnevno pričakujete do petkovega starta, in spremljanja vseh etap v živo, za tiste, ki jim kolesarstvo ni najbolj poznano, pripravljamo rubriko ABC Toura. V njem bomo odgovarjali na najbolj preprosta vprašanja o dirki leta.

Vsak dan po etapi pa bomo s pomočjo kolesarskega strokovnjaka pripravili še pregled dneva in napoved naslednjega v rubriki Čez balanco. V njej bodo izmenično sodelovali Miha Koncilija, Valter Bonča, Marko Kump, Uroš Murn, Gorazd Penko in Janez Brajkovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!