Maha v slovo Rogliču in se seli k Mezgecu

Kolesarstvo 11. Dec 202118:32
Nizozemec zapušča vrste Jumbo Visme. Foto: Guliverimage

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen je danes postal novi član kolesarske ekipe BikeExchange Jayco, je v izjavi za javnost sporočilo nizozemsko moštvo Jumbo-Visma. Pri BikeExchangu se bo Groenewegen pridružil slovenskemu sprinterju Luki Mezgecu. Z novim moštvom je podpisal triletno pogodbo.

Osemindvajsetletni Nizozemec Dylan Groenewegen je v karieri slavil na 56 dirkah, udeležen pa je bil tudi v grozljivo nesrečo na dirki po Poljski leta 2020, ko je v ogrado izrinil svojega rojaka Fabia Jakobsena. Ta se je nato nekaj časa boril celo za življenje, Groenewegen pa je bil kaznovan z devetimi meseci prepovedi nastopanja. V minuli sezoni je od meseca maja, ko je prestal kazen, slavil na treh dirkah.

Grozljiva nesreča na dirki po Poljski 2020. Foto: AP Photo/Tomasz Markowski

Groenewegen je imel sicer še vedno veljavno pogodbo z Jumbo-Vismo, za katero kolesari tudi slovenski as Primož Roglič. Nato je dobil ponudbo avstralskega moštva, Nizozemci pa so se dogovorili za prekinitev pogodbe, so zapisali v izjavi za javnost.

“Vesel sem, da smo se hitro dogovorili z obema ekipama. To smo storili na prijateljski način. Najboljšo ekipo na svetu zapuščam zgolj zaradi športnih ambicij. Ta priložnost je bila zame enostavno prelepa, da bi jo izpustil iz rok,” je dejal 28-letnik iz Amsterdama.

Komentari

Vaš komentar