Mark Cavendish po hudem padcu že okreva

Kolesarstvo 1. Dec 202113:04
Mark Cavendish. Foto: guliverimage

Dober teden po hudem padcu na ekshibicijski dirki na velodromu v Belgiji se Mark Cavendish že počuti bolje, zaveda pa se, da bo poškodba še imela posledice. Predvsem v prihajajoči sezoni.

36-letni Mark Cavendish se je na šestdnevnem dogodku v Gentu hudo poškodoval. Razlog je bila voda, prisotna na velodromu. Padec je povzročil kolesar pred Britancem, ki pa jo je najhuje skupil.

Sesedla so se mu pljuča, ob tem pa si je zlomil še dve rebri. Hitro so ga prepeljali v bolnišnico v Gentu, kjer je moral preživeti kar nekaj dni, preden ga je lahko žena Peta odpeljala nazaj v Veliko Britanijo.

Zaradi padca bo najverjetneje trpela prihajajoča sezona, saj se bodo priprave nanjo kmalu začele. Cavendish je sicer podaljšal pogodbo z ekipo Deceuninck Quick-Step, najverjetneje pa je prvi cilj Britanca lovljenje etapnih zmag na Touru.

Cavendisha so takole odpeljali iz dvorane v bolnišnico. Foto: guliverimgae

“Padci so del kolesarstva. A vode na velodromu res nismo pričakovali. Takoj sem vedel, da sem si poškodoval rebra. Tam so bili tudi moji otroci in žena, zato sem se v tistem hipu hotel vstati in pokazati, da sem v redu,” se dogodka spominja Cavendish, ki sedaj okreva po izvrstni sezoni: “Sem precej v redu. Je, kar je. Potrebno je nadaljevati. V vsakem primeru sem potreboval premor, a mogoče ne v takšnem smislu.”

“Po tako uspešnem letu bi lahko samo nehal kolesariti. A vedel sem, da sem v izjemni pripravljenosti, tako fizično kot mentalno.” – Cavendish

Tako se je končalo uspešno leto za 36-letnika. Potem, ko je imel v preteklih sezonah številne težave z zdravjem, tudi z depresijo, je letos pokazal, da še zna. Izenačil se je namreč z Eddyjem Merckxom na prvem mestu po številu etapnih zmag na veliki Dirki po Franciji. Rekord držita pri številki 34.

Komentari

Vaš komentar