Matej Mohorič na uvodu dirke po Hrvaški blizu zmage

Kolesarstvo 27. Sep 202217:56 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: Guliverimage

V današnji uvodni etapi kolesarske dirke po Hrvaški sta od Slovencev v prvi deseterici končala Gal Glivar (Adria Mobil) in Matej Mohorič (Bahrain Victorius), ki sta bila peti in sedmi. Uvodno etapo je dobil Italijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious), ki je tudi prevzel skupno vodstvo.

Kolesarji na dirki po Hrvaškem so danes v deževnem in hladnem vremenu prevozili 223 pretežno ravninskih kilometrov med Osijekom in Ludbregom. Etapo je odločil sprint glavnine, v katerem je bil najboljši Milan pred rojakoma Sacho Modolom in Mircom Maestrijem.

Na dirki sodeluje tudi zmagovalec letošnje dirke po Franciji Danec Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), ki je bil danes 17., ciljno črto je prečkal v vodilni skupini v času zmagovalca.

Poleg danes najuspešnejših Slovencev na dirki nastopajo še nekateri drugi slovenski kolesarji, predvsem iz ekip Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic.

Dirka po Hrvaški se bo po šestih etapah končala v nedeljo v Zagrebu, v sredo pa bodo kolesarji morali prevoziti 163 km med Otočcem in Zadrom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!