Mohorič vrnitev na vrhunsko raven lovi pri južnih sosedih

Kolesarstvo 26. Sep 202212:53 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: Guliverimage

Pri Bahrain Victoriousu so razkrili zasedbo, ki bo barve njihovega moštva branila na Dirki po Hrvaški. Za preizkušnjo, ki se jutri začenja v Osijeku, v nedeljo, 2. oktobra, pa se bo končala v Zagrebu, je predviden tudi Slovenec Matej Mohorič. Zanj bo to tretja, a prva večdnevna, dirka po težavah z boleznijo na letošnji Dirki po Franciji.

Kolesarska Dirka po Hrvaški bo letos doživela sedmo izvedbo. Znova bo potekala šest dni, od jutri, ko se bodo kolesarji pognali iz Osijeka, in do nedelje, ko bo cilj tradicionalno v Zagrebu. Karavano čaka več kot 1000 kilometrov dirkanja, lani pa je skupno zmago osvojil Stevie Williams, ki pa ga letos v moštvu Bahrain Victoriousa ne bo zraven.

A Bahrajnčani imajo v svojih vrstah vseeno močnega aduta. Glavni kandidat za končno zmago bo namreč Matej Mohorič, ob njem bo glavni pomočnik in prav tako kandidat za visoka skupna mesta Santiago Buitrago. “Letošnja trasa ni namenjena zgolj hribolazcem, pač pa kompletnim kolesarjem. Na papirju etape ne izgledajo zahtevno, a so zaključki vsakega dne zelo težki. Pričakovati gre majhne razlike v skupnem seštevku. Kolesar, kot je Matej Mohorič, je popoln za dirke, kjer lahko o zmagovalcu odločajo bonifikacijske sekunde,” pred začetkom pravi športni direktor Bahrain Victoriousa Gorazd Štangelj. 

Za ekipo z Arabskega polotoka bo to zadnja večdnevna dirka v sezoni, zato bodo še toliko bolj motivirani za dosego dobrega rezultata. Po težavah z zdravjem pa bo to prva večetapna dirka tudi za Mohoriča, ki se je po Dirki po Franciji v začetku septembra meril le na dveh kanadskih klasikah. Na Dirki po Hrvaški je že nastopil, leta 2019 je odstopil po drugi etapi.

Letos bo južno od Kolpe sicer nastopala močna mednarodna konferenca, dirke se bo udeležil zmagovalec Toura Jonas Vingegaard in tretji iz Francije Geraint Thomas. Slovenski barve bosta zastopali ekipi Ljubljana Gusto Santic in Adria Mobil, pri kateri bo nastopal tudi aktualni državni prvak Kristijan Koren.

Dirka po Hrvaški 2022:

27. september, 1. etapa: Osijek – Ludbreg (224 km)

28. september, 2. etapa: Otočac – Zadar (163 km)

29. september, 3. etapa: Sinj – Primošten (157 km)

30. september, 4. etapa: Biograd na Moru – Crikvenica (225 km)

1. oktober, 5. etapa: Opatija – Labin (153 km)

2. oktober, 6. etapa: Sveta Nedelja – Zagreb (166 km)

Dirka po Hrvaški 2022, 1. etapa. Foto: organizator
Dirka po Hrvaški 2022, 2. etapa. Foto: organizator
Dirka po Hrvaški 2022, 3. etapa. Foto: organizator
Dirka po Hrvaški 2022, 4. etapa. Foto: organizator
Dirka po Hrvaški 2022, 5. etapa. Foto: organizator
Dirka po Hrvaški 2022, 6. etapa. Foto: organizator

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!