Mohorič v bran ekipnemu tovarišu: Roglič preveč zagret

Kolesarstvo 12. Sep 202218:22 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Matej Mohorič se je odzval na besedni dvoboj Primoža Rogliča in Freda Wrighta po padcu slovenskega šampiona in slovesu od Vuelte. Mohorič je podprl svojega ekipnega tovariša.

Potem, ko je Primož Roglič z izjavo o nesreči na Vuelti dvignil veliko prahu, se je odzval Matej Mohorič. Nekdanji slovenski državni prvak se ne strinja z Rogličevim zapisom, da je za nesrečo na Vuelti, ko je Roglič tik pred ciljem padel in moral zapustiti Dirko po Španiji, kriv Fred Wright. “Če povprašate po glavnini, vam bodo vsi povedali, da je v boju za boljše izhodišče Primož dosti bolj zagret kot Fred. Vemo, da se Primož velikokrat znajde na tleh, to se ni zgodilo prvič,” je povedal Mohorič in s tem za nesrečo okrivil svojega rojaka.

Roglič je po padcu zapisal: “Ljudje nesreče niso videli kot se je res zgodila. Padec se ni pripetil zaradi slabe ceste ali pomankanja varnosti, ampak zaradi neprevidne vožnje kolesarja. Nimam oči na hrbtu. Wright je prišel od zadaj, preden sem se zavedal, sem že bil na tleh.”

“Prepričani smo, da je šlo za dirkaški incident. Na žalost so nesreče del našega športa in to ni ne prva ne zadnja, čeprav se kolesarji trudijo, da bi se jim izognili. Tudi posnetek dirke to podpira: naš kolesar pred nezgodo ne odstopa od svoje dirkalne linije,” pa so se odzvali pri ekipi Bahrain – Victorious, z izjavo se strinja tudi Mohorič.

“Padec sem si večkrat ogledal, jasno pa je, da je Roglič zavil s svoje linije,” je dejal Mohorič. “Neprimerno in nepošteno je kriviti Freda, ki ga osebno zelo dobro poznam,” je še dodal Mohorič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!